Secțiune susținută de

3 resurse pentru un management mai bun al talentelor

Portal HR \ HR Pedia \ 3 resurse pentru un management mai bun al talentelor

Încet dar sigur, accentul se schimbă de pe managementul resurselor umane pe managementul talentelor. Schimbarea este cu atât mai dificilă cu cât atunci când vorbim despre talente nu ne referim doar la cele din organizație, ci și la cele care ar putea ajunge în organizație dacă am avea… o strategie bună de atragere, motivare și dezvoltare a lor.

În acest context, ne-au atras atenția în ultima vreme mai multe resurse interesante care pot clarifica nu doar ce presupune o astfel de strategie, ci și care sunt etapele prin care ea poate fi pusă la punct și implementată în organizație.

Iată, așadar, trei dintre ele:

1. Increase Your Talent IQ – un raport care ne poate ajuta să evaluăm în ce măsură avem în organizație procesele și strategia necesare pentru a atrage fortă de muncă de calitate și a lua decizii de inspirate în ceea ce îi privește pe angajați. Îl puteți descărca aici.

2. The Recognition Manifesto – pentru că recunoașterea valorii și meritelor este secretul succesului tuturor practicilor de HR, pentru că recunoașterea este o parte critică a unei strategii integrate de management al talentelor. Puteți descărca manifestul aici.

3. Recruiting With Talent Communities – pentru că fără un proces de recrutare care să pornească de la ideea de comunitate de talente există puține șanse ca orice strategie de management al talentelor să aibă succes. Accesați prezentarea aici.

Voi ce practici folosiți pentru managementul talentelor?

Data articol: aprilie 22, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam