Secțiune susținută de

9 întrebări ca să îi angajezi pe cei mai potriviți

Portal HR \ HR Pedia \ 9 întrebări ca să îi angajezi pe cei mai potriviți

Recrutarea nu este o știință exactă și, oricât de mult ar evolua tehnicile de evaluare, nu credem că are șanse vreodată să se transforme în matematică. Și asta, zicem noi, este o veste bună.

Consecințele la nivel concret sunt însă cât se poate de evidente: este esențial ca un proces de recrutare să fie pus la punct având în vedere obiective clare de profil de competență, performanță, motivație și valori. Doar în felul acesta cresc șansele de a face o alegere inspirată și racordată la nevoile reale ale organizației.

Există modalități variate prin care se poate ajunge la definirea acestor profile cheie, în acord cu strategia organizațională, iar una dintre cele mai frecvent utilizate atunci când se pune problema stabilirii unui proces este tehnica întrebărilor. De ce informații avem nevoie, cum le obținem și cum le folosim pentru a ne asigura că procesul de evaluare servește scopurilor finale și nu este doar o altă procedură?

Descarcă și citește azi raportul Get The Right People: 9 Cristical Design Questions for Securing and Keeping the Best Hires și descoperă cum poți așeza o procedură de recrutare pe baze sănătoase sau cum poți audita o astfel de procedură în scopul îmbunătățirii vizibile a rezultatelor pe termen lung.

Data articol: martie 16, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam