Hot Now

9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii

19 11 2012, Portal HR , Un comentariu, 6.385 afisari

Scepticii vor spune, probabil, că cifra 9 este un eufemism. Cei care își caută job de ceva vreme și au fost la foarte multe interviuri vor face probabil mai mult decât să ridice din sprâncene pentru că 9 li se va părea o glumă proastă. Însă noi nu asupra cifrei o să ne oprim neapărat azi, ci asupra fenomenului.

Se întâmplă ca ambele părți implicate în procesul de recrutare să spună… minciuni. Motivele pot fi variate. Din punctul de vedere al candidatului, „minciunile” sunt nevinovate pentru că trebuie să își vadă interesul și să obțină jobul de care are atât de multă nevoie. Din punctul de vedere al recrutorului, „minciunile” tot nevinovate sunt pentru că, având în vedere bugetele limitate pe care le are la dispoziție, trebuie să găsească alte pârghii de stârnire a interesului candidaților. Dar toate acestea nu sunt decât explicații, nu scuze.

Oricât ne-am ascunde după deget, „minciunile” sunt dovada lipsei de profesionalism și nu putem decât să sperăm că, dacă vom atrage de suficient de multe ori atenția asupra lor, există o șansă ca, pe ici pe colo, lucrurile să se mai îndrepte.

Așadar, iată care sunt cele 9 minciuni pe care le spun adesea recrutorii (fie că este vorba de cei interni sau de consultanții externi):

1. Aveți cele mai mari șanse dintre toți candidații intervievați până acum.

2. Credem că echilibrul dintre viața profesională și cea personală este foarte important.

3. Avem un pachet de beneficii unic în piață.

4. Derulăm un proces de recrutare de asistent(ă) pentru această poziție ca să nu fie nevoie să vă ocupați de toate activitățile administrative.

5. La noi în companie nu există „politică”.

6. Nu am stabilit încă un nivel salarial pentru această poziție.

7. O să aveți parte de mult ajutor/training pentru a putea începe activitatea foarte ușor.

8. O să luăm foarte repede decizia de angajare.

9. Dacă nu vă alegem pentru această poziție, o să reținem aplicația în baza de date pentru poziții viitoare.

Atenție! Deși afirmațiile de mai sus nu au acoperire de multe ori, nu înseamnă că nu există și situații în care ele sunt adevărate.

Din experiența noastră, una dintre cele mai frecvente ” minciuni” sau „jumătăți de adevăr” este „vă vom contacta în maxim 2 săptămâni pentru feedback”. Dar despre codul de etică al recrutorului am mai vorbit și altădată, nu-i așa?

Save

Comentarii (1)
  1. marian spune:

    inseamna ca n-ai fost la prea multe interviuri. cea mai des folosita minciuna este ” ramane sa va contactam noi ” . sau cand ii suni tu dupa interviu o sa-ti raspunda ” stiti, a intervenit o problema ” .

Adauga comentariu

Cele mai noi

Investițiile cumulate ale guvernelor și companiilor în îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă ar conduce la  o creștere a  PIB global cu 6,5 trilioane de dolari și ar crea 5,3 milioane de locuri de muncă până în 2030, potrivit raportului “Upskilling for Shared Prosperity”, lansat la Davos de PwC și Forumul Economic Mondial. China […]

Detalii

40% dintre angajați spun că acasă au lucrat mai mult și mai eficient Sondaj Undelucram.ro despre impactul pandemiei asupra angajaților și angajatorilor Marketingul și HR-ul, departamentele cele mai afectate de pandemie O treime dintre companii au făcut disponibilizări 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă Persoanele necalificate și cu studii medii – cei […]

Detalii

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter