Secțiune susținută de

Cât costă o procedură de recrutare ineficientă

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cât costă o procedură de recrutare ineficientă

Nu e prima dată când aducem în discuție modul în care evaluăm eficiența proiectelor de recrutare. Deși la prima vedere am fi tentați (mai ales în cazul proiectelor dificile) să considerăm recrutarea încheiată cu succes în momentul în care candidatul ales acceptă oferta, lucrurile sunt, de fapt, mult mai complicate.

Eficiența procedurii de recrutare devine evidentă abia în timp, după ce noul angajat dă rezultatele așteptate, motiv pentru care recrutorul trebuie să depășească barajul (psihologic sau nu :-)) al „plasamentului” și să înțeleagă cum și de ce trebuie să poată anticipa posibile eșecuri ale candidatului încă din timpul procesului de selecție și evaluare.

Acesta este motivul pentru care vă recomandăm azi un infografic realizat de cei de la Cornerstone pe tema pierderilor din timpul proceselor de recrutare, a costurilor mai puțin vizibile. Veți descoperi astfel care sunt costurile zilnice concrete ale pozițiilor vacante din organizație, cât de grav poate afecta ROI-ul o angajare eșuată și măsura în care angajații prost selectați pot afecta productivitatea celor din jur.

Aflați mai multe informații pe această temă descărcând acum infograficul: What Can A Bad Recruiting Cost You?

Data articol: aprilie 12, 2016

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam