Secțiune susținută de

Cautarea activa a unui job

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cautarea activa a unui job

Sunt două citate care îmi plac foarte mult, citate care puse faţă în faţă au o coerenţă aparte. Acestea sunt: “Ajută-te singur!” şi “Hire for attitude, train for everything else!”. Ţinând cont de ele, scoatem procesul recrutării din făgaşul lui obişnuit dând recrutorului posibilitatea să puncteze atitudinea unui candidat şi eforturile acestuia în vederea obţinerii unui job.

Căutarea activă a unui loc de muncă, în articolul de faţă, vizează folosirea eficientă şi creativă a platformelor sociale cu scopul de a oferi o imagine mai clară asupra atitudinii, competentelor şi însuşirilor unui candidat. Nu mai este necesar să precizez că paşii clasici au fost deja îndepliniţi (documentare, construire şi expediere CV şi scrisoare de intenţie particularizate).

Ce poţi face în mod concret:

– socializează cunoştinţele profesionale pe conturile sociale ale companiei care oferă jobul sau pentru care îţi doreşti să lucrezi.

– ai grijă să fii uşor de găsit (cuvinte cheie) şi plasează la vedere date de contact şi alte informaţii profesionale (vezi exemplul: Emanuel Grigoras).

– customizeaza designul conturilor de pe platformele sociale dându-le aspect şi utilitate profesională (vezi conturile de Twitter ale lui Sorin Neagu şi Adrian Ciubotaru).

– fii creativ, nu pierde timpul recrutorului, scrie concret ce ştii să faci. Poţi scrie o notă pe Facebook cu oferta ta, poţi scrie articole în care să descrii felul cum experienţele profesionale te-au format pentru jobul la care aplici sau pur şi simplu scrie o secţiune dedicată competentelor tale (vezi Bogdan Dascalescu).

Nu afirm că recrutorul are întotdeauna contact direct cu mesajul tău profesional, însă cu aportul prietenilor şi cititorilor tăi, mesajul poate ajunge la ţintă.

Ce alte feluri de promovare profesională cunoaşteţi şi cât de des întâlniţi utilizatori pentru care se potrivesc cele descrise mai sus?

Data articol: iulie 26, 2011

Sunt Cristi Ariton, licenţiat în sociologie, pasionat de HR, social media şi …pantofi. Recunosc sociologiei influenţa asupra manierei de a analiza şi scrie, iar ca om în ansamblu sunt reformat constant de simplitatea creştinismului. Inspiraţia şi curajul de a scrie îmi vin de la oameni, cărţi şi situaţii cotidiene.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam