Hot Now

Ce efecte are violența psihică la locul de muncă asupra angajaților

04 10 2013, Roxana Achim , Un comentariu, 8.889 afisari

Circa 90% dintre angajații români sunt agresați psihic la locul de muncă de către șefii lor. Răspunzătoare pentru această accentuare a violenței psihice este criza economică începută încă din 2008 care a determinat majoritatea organizațiilor să reducă costurile și să facă restructurări,  arată un studiu online efectuat pe 1.180 de respondenți.

Mai mult de trei sferturi dintre aceștia cred că originea violenței psihice la locul de muncă provine de la șefi către subalterni, în timp ce unul din cinci respondenți consideră că această violență are ca origine conflictele dintre colegii de muncă.

Ce presupune agresarea psihică la locul de muncă

Pentru a înțelege mai bine fenomenul, psihologul Miruna Stănculescu, ne explică că agresarea psihică are loc atunci când colegii sau șefii atacă constant demnitatea unei persoane.

„Agresarea psihică poate avea loc de la manager la angajat (vertical), de la subordonați la manager (bottom-up), de la coleg/colegi la coleg (orizontal) sau de la organizație către angajat (strategică).  Aceste patru forme au în comun lipsa de maturitate fie personală, fie organizațională, fie ambele”, mai spune ea.

De exemplu, un manager imatur emoțional (care aduce probleme emoționale din propria istorie de viață), nepregătit corespunzător pentru gestionarea unui grup de oameni va reacționa cel mai probabil la stresul profesional prin presiune emotională asupra subalternilor.  

Efectele violenței psihice asupra performanței angajaților

Violența psihică la locul de muncă este resimțită în mare măsură de 54% dintre respondenți, fapt ce duce la scăderea productivității. De reținut este faptul că orice persoană traumatizată emoțional care se simte permanent în pericol de a fi atacată pentru orice mișcare greșită nu poate fi creativă și va deveni ineficientă pentru că investește majoritatea resurselor psihice în apărarea integrității sale personale si emoționale.

Șefii ar trebui să ia în considerare faptul că agresiunea emoțională de lungă durată asupra angajaților are efecte psihice similare cu cele induse de orice altă traumă cum ar accidentele sau calamitățile. Insomnia, stările anxioase (inclusiv atacuri de panică), stările depresive, lipsa de concentrare si nesiguranță în luarea deciziilor sunt simtome des întâlnite.

Totuși, un comportament nepotrivit la locul de muncă trebuie descurajat încă din faza incipientă, e de părere psihologul Miruna Stănculescu. „Dacă angajatul nu reacționează primele dăți când managerul țipă sau folosește un limbaj nepotrivit înseamnă că permite ca acest comportament să devină o regulă acceptată a relației șef-subaltern.”

Din păcate, de multe ori, cu sau fără voie, organizația poate favoriza un mediu propice. Totusi, dacă atitudinile de acest tip nu sunt sancționate sau descurajate de management, psihologul recomandă schimbarea locului de muncă.

Agresarea psihică se întoarce împotriva organizației

Scăderea eficacității și performanței angajaților sunt efectele agresării emoționale. Într-o astfel de situație, managerul poate conta doar pe mai puțin de jumătate din capacitatea reală a unui angajat  dacă acesta este stresat, speriat că iși pierde postul, fără încredere în propria capacitate de a contribui la obiectivele echipei din care face parte.

Comentarii (1)
  1. CANDREA ROXANA spune:

    BUNA ZIUA CRED CA ASA SPUNANDU-MI OFUL SPER CA MA MAI ELIBEREZ PUTIN DE CAND MA STIU MI-AM DORIT SA FIU ASISTENT MEDICAL IN FINE AM AJUNS SI CHIAR AM VENERAT ACEASTA MESERIE AM CREZUT CA ASISTENT MEDICAL INSEAMNA CEVA DEOSEBIT CA ESTI RESPECTAT GRESIT ESTI NIMENI DE FAPT DIN CAUZA SEFILOR ACUM DUPA CEVA TIMP NU MAI VREU SA FIU ASISTENTA PT CA AM AJUNS SA FIU ATAT DE STRESATA DE SEFA INCAT VREU SA RENUNT DEFINITIV LA ACEASTA MESERIE

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter