Hot Now

Ce efecte are violența psihică la locul de muncă asupra angajaților

04 10 2013, Roxana Achim , Un comentariu, 10.295 afisari

Circa 90% dintre angajații români sunt agresați psihic la locul de muncă de către șefii lor. Răspunzătoare pentru această accentuare a violenței psihice este criza economică începută încă din 2008 care a determinat majoritatea organizațiilor să reducă costurile și să facă restructurări,  arată un studiu online efectuat pe 1.180 de respondenți.

Mai mult de trei sferturi dintre aceștia cred că originea violenței psihice la locul de muncă provine de la șefi către subalterni, în timp ce unul din cinci respondenți consideră că această violență are ca origine conflictele dintre colegii de muncă.

Ce presupune agresarea psihică la locul de muncă

Pentru a înțelege mai bine fenomenul, psihologul Miruna Stănculescu, ne explică că agresarea psihică are loc atunci când colegii sau șefii atacă constant demnitatea unei persoane.

„Agresarea psihică poate avea loc de la manager la angajat (vertical), de la subordonați la manager (bottom-up), de la coleg/colegi la coleg (orizontal) sau de la organizație către angajat (strategică).  Aceste patru forme au în comun lipsa de maturitate fie personală, fie organizațională, fie ambele”, mai spune ea.

De exemplu, un manager imatur emoțional (care aduce probleme emoționale din propria istorie de viață), nepregătit corespunzător pentru gestionarea unui grup de oameni va reacționa cel mai probabil la stresul profesional prin presiune emotională asupra subalternilor.  

Efectele violenței psihice asupra performanței angajaților

Violența psihică la locul de muncă este resimțită în mare măsură de 54% dintre respondenți, fapt ce duce la scăderea productivității. De reținut este faptul că orice persoană traumatizată emoțional care se simte permanent în pericol de a fi atacată pentru orice mișcare greșită nu poate fi creativă și va deveni ineficientă pentru că investește majoritatea resurselor psihice în apărarea integrității sale personale si emoționale.

Șefii ar trebui să ia în considerare faptul că agresiunea emoțională de lungă durată asupra angajaților are efecte psihice similare cu cele induse de orice altă traumă cum ar accidentele sau calamitățile. Insomnia, stările anxioase (inclusiv atacuri de panică), stările depresive, lipsa de concentrare si nesiguranță în luarea deciziilor sunt simtome des întâlnite.

Totuși, un comportament nepotrivit la locul de muncă trebuie descurajat încă din faza incipientă, e de părere psihologul Miruna Stănculescu. „Dacă angajatul nu reacționează primele dăți când managerul țipă sau folosește un limbaj nepotrivit înseamnă că permite ca acest comportament să devină o regulă acceptată a relației șef-subaltern.”

Din păcate, de multe ori, cu sau fără voie, organizația poate favoriza un mediu propice. Totusi, dacă atitudinile de acest tip nu sunt sancționate sau descurajate de management, psihologul recomandă schimbarea locului de muncă.

Agresarea psihică se întoarce împotriva organizației

Scăderea eficacității și performanței angajaților sunt efectele agresării emoționale. Într-o astfel de situație, managerul poate conta doar pe mai puțin de jumătate din capacitatea reală a unui angajat  dacă acesta este stresat, speriat că iși pierde postul, fără încredere în propria capacitate de a contribui la obiectivele echipei din care face parte.

Comentarii (1)
  1. CANDREA ROXANA spune:

    BUNA ZIUA CRED CA ASA SPUNANDU-MI OFUL SPER CA MA MAI ELIBEREZ PUTIN DE CAND MA STIU MI-AM DORIT SA FIU ASISTENT MEDICAL IN FINE AM AJUNS SI CHIAR AM VENERAT ACEASTA MESERIE AM CREZUT CA ASISTENT MEDICAL INSEAMNA CEVA DEOSEBIT CA ESTI RESPECTAT GRESIT ESTI NIMENI DE FAPT DIN CAUZA SEFILOR ACUM DUPA CEVA TIMP NU MAI VREU SA FIU ASISTENTA PT CA AM AJUNS SA FIU ATAT DE STRESATA DE SEFA INCAT VREU SA RENUNT DEFINITIV LA ACEASTA MESERIE

Adauga comentariu

Cele mai noi

În România, evoluția în carieră este mai importantă pentru femei decât în cazul bărbaților (82% vs 78%), în vreme ce în alte țări europene se poate observa situația opusă, relevă Studiul Randstad România Employer Brand, aflat în acest an la a patra ediție. „Randstad România Employer Brand 2022 ne oferă și în acest an perspective valoroase, date de o […]

Detalii

90 elevi de liceu din clasele a 11-a și a 12-a din toată țara au parte de sesiuni de mentorat cu profesori universitari și studenți ce îi ajută să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății. Elevii beneficiază de sesiunile de mentorat gratuit ca parte din programul FUTURE Student ediția PEPCO România ce îi ajută […]

Detalii

În cadrul evenimentului dedicat profesioniștilor din domeniul IT, vorbim despre noua realitate în lumea digital: Totul se mută în cloud, de la sistemele de bază tranzacționale, la PBX și CCTV. Analytics și BI devin instrumente obișnuite pentru C-level, instrumentele de inteligență artificială reprezintă noul standard, în timp ce construirea în platformele Digital Twin pentru optimizarea […]

Detalii

PepsiCo, companie globală care deține mărci precum PepsiMAX, Lay’s, Doritos și Quaker, lansează o nouă ediție a programului de internship pentru studenți „Dare to Do More” în Europa. Competiția desfășurată integral online invită studenții, proaspeții absolvenți și tinerii cu până la trei ani de experiență din întreaga regiune să își valorifice abilitățile antreprenoriale și să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter