Hot Now

Cum îți organizezi experiența variată în CV

25 05 2016, Career Advisor , Comenteaza, 2.342 afisari

Pentru cei care au un traseu profesional clar, lucrurile sunt destul de simple. Este suficient să prezinte joburile pe care le-au avut în ordine invers cronologică, scoțând în evidență realizările și evitând să enumere responsabilitățile în mod exhaustiv.

Dar pentru cei care au încercat diverse tipuri de domenii și joburi pentru a descoperi care li se potrivește, lucrurile sunt considerabil mai complicate dacă ne gândim că un recrutor își face o primă impresie despre un potențial candidat și în funcție de coferența și claritatea CV-ului.

Așadar, dacă nu știți cum să vă prezentați experiența foarte variată într-un CV care să nu fie pus imediat în teancul celor respinși, aveți în vedere următoarele aspecte când îl redactați:

  1. Analizați fiecare job (sau acțiune de voluntariat în parte) pentru a descoperi care au fost motivele pentru care l-ați acceptat. Există, cu siguranță, un tipar motivațional care v-a purtat în anumite direcții și care vă poate ajuta să încadrați joburile anterioare în categorii (în funcție de durata, domeniu, tip de experiență dobândită etc).
  2. Încercați să scoateți în evidență într-un mod creativ experiențele care chiar v-au marcat și care reprezintă baza pentru ceea ce vreți să faceți mai departe. Nu le „aruncați” într-o categorie de „experiență suplimentară” unde sunt șanse mari să nu fie observate.
  3. Apelați la sfatul unui specialist (recrutor, consultant etc.) pentru o revizuire a CV-ului și un feedback constructiv.
  4. Profitați de experiența fiecărui interviu prin care treceți pentru a revizui CV-ul în funcție de aspectele care s-au dovedit a fi relevante și pentru un angajator.
  5. Adaptați CV-ul în funcție de jobul la care aplicați, evidențiind joburile în care ați avut responsabilități similare cu cele ale postului vacant și realizări despre care puteți vorbi în detaliu.

Pentru o înțelegere mai clară a modului în care puteți organiza în CV experiențe de muncă variate, urmăriți și prezentarea de pe Slideshare: Organizing Random Work Experience On A Resume.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Legislația privind prevenirea și sancționarea discriminărilor și cea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați au fost modificate de un act normativ ce se aplică de luni. Astfel, de-acum e considerată formă de discriminare și hărțuirea morală la locul de muncă, salariații hărțuiți putând fi despăgubiți, în urma deciziei unei instanțe […]

Detalii

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter