Hot Now

Cum să ai o relație sănătoasă cu recrutorii

19 03 2014, Career Advisor , Comenteaza, 5.052 afisari

Corina ne-a întrebat:

Cum să fac să mă înțeleg mai bine cu recrutorii? De 2 ani de când îmi caut activ un loc de muncă nu reușesc să am o comunicare bună cu ei. După primul interviu nu mai primesc răspuns și dacă sun eu să întreb ce se întâmplă nu primesc nicio explicație clară.

Noi îi răspundem:

Tu ai nevoie de ei, ei au nevoie de tine așa că, mai devreme sau mai târziu, e bine să conștientizezi faptul că o relație bună cu recrutorii îți aduce doar avantaje. Pe termen lung, întreținerea unei relații de calitate cu consultanți de recrutare în care ai încredere îți poate garanta că vei afla din vreme despre ofertele interesante de pe piață, că vei primi informații actualizate despre cererea și oferta în zonele tale de interes profesional, că vei putea beneficia de suport/sfaturi privind redactarea CV-ului etc.

Aproape nu există candidat care să nu poată povesti ceva (nu neapărat de bine) despre recrutori/responsabili de HR. De cele mai multe ori este vorba despre comportamentul neprofesionist, lipsa feedback-ului, calitatea scăzută a interviului etc. Evident, ca în orice altă meserie, și în aceasta sunt „mulți veniți și puțin chemați”. Spre deosebire, însă, de alte meserii, fiind vorba de responsabilități și decizii care afectează viața altora, meseria de recrutor se află în topul celor vorbite de rău. Sau, mai bine spus, nu meseria ci ocupanții ei.

La polul opus, dacă ați avea ocazia să îi ascultați pe recrutori, ați descoperi zeci, sute de povești despre candidați cu comportamente nepotrivite, cu CV-uri și experiențe cosmetizate, chiar cu minciuni sau jumătăți de adevăruri, cu subiecte critice dezvăluite doar la interviul final, cu oferte refuzate fără explicații valabile etc.

Ca să împăcăm ambele tabere, credem că ar merita „semnat” un soi de pact la începutul oricărei colaborări, unul care să conțină clauze precum:

1. Sinceritatea

2. Punctualitatea

3. Claritatea

4. Respectul

5. Confidențialitatea

Evident, aceste clauze ar trebui să se aplice în ambele direcții și, suntem convinși, ar duce la o îmbunătățire semnificativă a relațiilor dintre candidați și recrutori.

Pentru și mai multe idei despre cum poți colabora mai bine cu recrutorii, citește și articolul 7 Ways to Win With Recruiters.

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter