Secțiune susținută de

Cum să înveți orice

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum să înveți orice

De câte ori nu vi s-a întâmplat să vă doriţi să începeţi o activitate, însă din varii motive, aţi renunţat sau aţi amânat? Cel mai probabil, scuzele sau motivele sunt multe şi … diferite. V-aţi gândit că, poate, metoda folosită nu este tocmai cea mai potrivită şi eficientă?

Materialul video pe care vi-l recomand astăzi este util dacă avem în vedere perspectiva celui intervievat cu privire la modul în care putem deprinde o abilitate nouă. The 4-hour chef este cea mai recentă carte a autorului american Tim Ferriss. Aceasta este mai mult decât un ghid practic pentru cei care vor să înveţe arta gătitului într-un timp foarte scurt. Este o lucrare ce conţine sfaturi, idei şi tehnici aplicabile în viaţa de zi cu zi pentru a învăţa orice foarte rapid. Sună a clișeu? Nu şi din experienţa autorului.

Tim Ferriss explică cititorilor săi cum a petrecut câteva luni încercând să înveţe cum să gătească. Şi da, a eşuat de foarte multe ori, ţinând cont de faptul că nu avea talent, însă s-a decis să dedice timp acestei activităţi prin exerciţiu constant. Întregul proces al gătitului este prezentat de la început până la final presărat cu multe nereuşite, întâmplări haioase, exemple din lumea reală, studii de caz din lumea bucătăriei. Mai mult, înveţi CUM să înveţi.

Iată câteva sfaturi despre deprinderea unei abilități noi extrase din interviul acordat de către autor lui Leo Babauta.

amânarea face parte din procesul de învăţare, important este să începi cu lucruri mici pe care le poţi gestiona mai uşor. Oamenii devin mai agitaţi şi mai stresaţi în momentul în care se confruntă cu o cantitate prea mare de informaţie căreia nu îi pot face faţă. Încearcă să-ţi setezi anumiţi parametrii şi să identifici ceva uşor asupra căruia te poţi concentra cu uşurinţă. Mai şi trişezi, nu va fi uşor, dar vei avea rezultate mult mai bune.

exercițiul nu aduce perfecțiunea, exercițiul trebuie să fie o constantă. Alege să exersezi puțin, dar într-un mod corect şi inteligent, decât mult şi să dezvolţi obiceiuri proaste. Poţi realiza ceea ce ţi-ai propus; dacă nu poţi, înseamnă că nu ai setat corespunzător priorităţile.

– foloseşte-te de puţine instrumente pentru a crea ceva productiv şi eficient. Este important să începi cu schimbări mici de comportament, fără a experimenta lucruri mari în acelaşi timp. Viaţa trebuie privită ca un set întreg de experimente pe care le păstrezi sau nu, în funcţie de rezultatul dat.

– nu ai neapărat nevoie de o memorie bună pentru a învăţa ceva nou. Vorbim mai degrabă despre un exerciţiu al muşchilor, despre respectarea unor direcţii care să te ghideze pentru a reuşi să faci ceea ce ţi-ai propus.

Sperând că v-am trezit interesul cu sugestiile de mai sus, vă las să descoperiţi mai multe lucruri în discuția dintre Tim Ferriss și Leo Babauta.

 

Data articol: ianuarie 25, 2013

Îmi plac jocurile de cuvinte, sunt pasionată de HR, social media și tehnologie. Vorbesc moderat, însă prefer mai mult să ascult oamenii şi sunt foarte curioasă să descopăr permanent ceva nou. Creativă din fire, pot găsi destul de uşor soluții diferitelor probleme cărora le văd şi partea pozitivă. Cred în oameni şi în puterea lor de a se dezvolta.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam