Hot Now

De ce nu te găsesc recrutorii pe LinkedIn

18 07 2013, Career Advisor , Comenteaza, 6.170 afisari

Vorbim frecvent în discuţiile de consiliere în carieră despre cât de greu este să primești o invitație la interviu din partea unui recrutor (intern sau extern). O vizibilitate redusă a profilului unui candidat pe reţelele sociale poate constitui o explicație plauzibilă având în vedere contextul în care trăim și muncim acum.

LinkedIn, una dintre cele mai utilizate reţele profesionale de business, rămâne o sursă valoroasă de candidați pentru recrutorii care îi înțeleg valoarea. Din punctul de vedere al candidatului, însă, utilitatea întârzie să apară dacă profilul nu este completat corespunzător. Chiar dacă teoretic un candidat este profesionistul potrivit pentru un anumit job vacant, simpla prezență pe LinkedIn nu îi aduce automat și o invitație la interviu. Este nevoie de o mai mare atenţie la optimizarea profilului și la calitatea rețelei de contacte. 

Infograficul de pe UndercoverRecruiter pe care îl recomandăm astăzi face referire la motivele pentru care recrutorii nu ajung să vizualizeze profilul unui candidat pe LinkedIn, motiv pentru care mulți profesioniști pierd anumite oportunităţi de joburi în domeniul vizat.

Dacă ești prezent(ă) pe LinkedIn dar nu înțelegi cum te poate ajuta acest lucru în căutarea unui loc de muncă, s-ar putea să faci una din următoarele greșeli:

1. Nu eşti conectat cu persoanele responsabile cu recrutarea

Mulți candidaţi aflaţi în căutarea unei noi oportunităţi nu vizează agenţiile de recrutare sau persoanele din departamentul de HR al companiilor angajatoare, persoane care le pot furniza informaţii utile despre un anumit job sau alte oportunităţi viitoare. Aceste contacte sunt utile și pentru că pot să facă anumite recomandări sau indica unele direcţii pentru identificarea unei noi oportunități profesionale.

2. Nu ai o poză de profil corespunzătoare

Folosirea unei poze necorespunzătoare în profilul de LinkedIn poate fi un alt motiv pentru care recrutorii evită să abordeze un candidat. Deşi pot apărea discuţii cu privire la discriminările făcute de cei responsabili cu recrutarea pe marginea acestui detaliu, utilizarea unor imagini nepotrivite poate descalifica din start o persoană pentru un post vacant.

3. Nu ai o frază de prezentare (headline) atractivă și optimizată pentru căutarea pe LinkedIn

Alegerea unei titulaturi sugestive sau a unui rezumat profesional de impact care să reprezinte cu adevărat candidatul respectiv poate mări şansele de succes în căutarea unui loc de muncă. Fă o evaluare a profilului profesional şi încearcă să redactezi o descriere succintă a experienței tale intr-o frază de impact.

4. Profilul tău nu conţine cuvinte cheie

Un alt aspect destul de important în completarea profilului de LinkedIn este utilizarea cuvintelor cheie potrivite care să îți scoată în evidență profilul în căutările recrutorilor. Pentru început, descoperă care sunt cuvintele cheie asociate cu joburile care te interesează (te poți documenta pentru asta studiind descrierile de post sau anunțurile relevante) și caută să le „presari” în profilul tău.

În afară de aspectele menționate mai sus, o optimizare a profilului de LinkedIn prin construirea unei reţele de contacte valoroase, cât și prin înscrierea în grupurile de LinkedIn relevante pentru zona ta de interes profesional, unde poți avea mai multă vizibilitate, îți va fi utilă în efortul de obţinere a jobului dorit.

Pentru mai multe informaţii despre cele 5 greşeli frecvente în profilul de LinkedIn, recomandăm parcurgerea întregului articol intitulat Top 5 Reasons Recruiters Won’t Click on Your LinkedIn Profile.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii

În cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020, experții și specialiștii Cisco au explorat modul în care tehnologia va ajuta la modelarea noii normalități pe care o trăim. Această criză a subliniat importanța de a avea tehnologii de infrastructură rezistente și scalabile la nivel global, pentru a […]

Detalii

Jumătate din populația școlară a României nu are acces la ceea ce are în mod obișnuit un copil la oraș: nu are posibilitatea unui program de școală prelungit, nu are acces la programe extrașcolare, are profesori care fac naveta între 2-3 școli, învață în școli neîncălzite și cu WC-ul în curte. Mai mult decât atât, […]

Detalii

Pandemia, la fel ca orice mare criză, este testul angajatorilor puternici, iar ultimele luni au forțat afacerile să iasă din zona lor de confort și să se adapteze pe toate planurile noii normalități. Comunicarea transparentă și clară a devenit rapid piatra de temelie a companiilor progresiste, care au înțeles că atât clienții, cât și potențialii […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter