Hot Now

De ce să stai 10 ani într-un job

29 01 2013, Career Advisor , Comenteaza, 4.227 afisari

„Chiar așa, de ce?” este probabil prima întrebare care vă vine în minte citind acest titlu, fie că tonul este unul sarcastic (căci, nu-i așa, trăim în epoca vitezei și a sta 10 ani într-un job seamănă foarte mult cu rețeta pentru eșec) sau unul doar curios (sperăm că mai degrabă așa).

Articolul de pe HBR pe care vi-l recomandăm azi încearcă să tragă un semnal de alarmă. El se bazează pe analiza informațiilor statistice de peste ocean cu privire la durata medie pe care un profesionist o mai petrece în zilele noastre într-un job. Rezultatul este, în opinia autorilor (și a noastră, de altfel) îngrijorător: mai puțin de 5 ani (4.6 ani, mai exact). În plus, alte studii arată că 40% din angajați intenționează să își schimbe jobul în următoarele 6 luni. Și dacă asta nu era suficient, un alt studiu concluzionează că peste 69% dintre angajați sunt oricum în căutare pasivă de job cu ajutorul rețelelor sociale.

Nu știm care este situația la noi, dar, bazându-ne pe experiența în consultanță și recrutare de până acum, suntem siguri că nici pe plan local rezultatele unor astfel de studii de „engagement” nu ar fi cu mult mai îmbucurătoare. Sigur, e vorba și de criză care schimbă fundamental modul în care se raporteaza angajatorul la piața muncii (și invers), e vorba de o criză de încredere (poate mai mult decât de una financiară), dar acestea sunt doar posibile explicații care nu rezolvă cu nimic problema.

Revenind la articolul de pe HBR de la care am pornit discuția, autorii subliniază faptul că dincolo de efortul companiilor de a-și menține angajații implicați și fideli, există avantaje evidente și pentru profesioniștii care aleg să rămână un timp mai lung pe o anumită poziție/într-o anumită zonă funcțională. Iată-le pe scurt:

1. Creșterea nivelului de senioritate

2. Oportunități de a ocupa poziții de conducere

3. Stabilitate (cu efect direct în plan personal și profesional)

4. Pachete specifice de beneficii

5. Beneficii mai mari

6. Perfecționare continuă

7. Siguranță oferită angajatorului

8. Flexibilitate

9. Perseverență

10. Un cuvănt de spus pentru viitorul organizației

Evident, un parcurs profesional cu schimbări frecvente (și, din păcate, am văzut adesea profile cu mai puțin de 1 – 2 ani petrecuți într-un job/o companie, un model repetat cu consecvență negativă) afectează performanța, senioritatea, echilibrul și, de ce nu, imaginea/brandul profesionistului. Oricât de mult am vrea să dăm vina pe condițiile pieței în care muncim, dincolo de orice mai intervine și hotărârea de a persevera, de a crește împreună cu organizația și de a nu „abandona corabia” când se anunță nori de furtună la orizont.

Pentru o explicație extinsă a motivelor pentru care 10 ani într-un job se pot dovedi benefici pentru un profesionist, citiți tot articolul 10 Reasons to Stay in a Job for 10 Years.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Productivitatea angajaților a crescut de la implementarea muncii de acasă, arată circa 30% dintre companiile respondente ale Raportului HR Barometru, realizat de PwC România în luna octombrie, în timp ce 44% spun că a rămas constantă. Dintre respondenții care au menționat creșterea productivității, 76% spun că principalul factor care contribuie la această evoluție este majorarea […]

Detalii

Taxele salariale, precum impozitul pe venit și contribuțiile sociale, fac din ce în ce mai des obiectul inspecțiilor fiscale. Companiile trebuie să stabilească proceduri clare, să documenteze și să justifice cu atenție tratamentele fiscale ale tuturor relațiilor contractuale, fie că vorbim despre telemuncă, pachete de beneficii sau diurnă, pentru a nu atrage recalificarea veniturilor și […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic, partener al evenimentului, organizează miercuri 25 noiembrie, între orele 15:00 – 17:30, a 6-a ediție din seria de evenimente online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”. Dezbaterile conferinței se concentrează pe parcursul angajatului, privit acum din perspectiva muncii de la distanță, precum și pe modalități digitale și abordări creative prin care angajatorul […]

Detalii

Protejarea organizației în prezent și facilitarea unei creșteri durabile, principala prioritate pentru 86% dintre respondenți 77% dintre respondenți consideră că, până în 2025, sistemele informatice financiare vor fi în principal amplasate în cloud și nu local Funcția de director financiar (CFO) va avea unul dintre cele mai importante roluri, la nivel executiv, în remodelarea viitorului […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter