Hot Now

Ghid de interviu – ce si cum?

18 04 2011, Portal HR , Comenteaza, 18.441 afisari

Oricat de mult am sustine avantajele interviului derulat ca o discutie relaxata, cel putin la fel de mult consideram ca pentru a duce la bun sfarsit un proces de evaluare eficient avem nevoie de… structura. Si ce dovada mai buna ca ne-am pus problema structurarii interviului decat existenta ghidului de interviu?

Odata stabilite avantajele utilizarii unui ghid de interviu, problema esentiala este cea legata de cea mai buna modalitate de elaborare a lui. Ce evaluam si cum evaluam? Ce includem in ghidul de interviu si cum notam observatiile din timpul discutiei? Din pacate, formatele preluate ca atare fara o adaptare prealabila risca sa duca evaluarea in directii inutile si ca atare irelevante pentru decizia de angajare.

Recomandam insa consultarea formatelor disponibile cel putin pentru doua motive: inspiratie si structurare. Iata, deci, 3 resurse utile pentru procesul de elaborare a ghidului de interviu:

1. Un exemplu de ghid de interviu de la SelectPro care ne-a atras atentia prin detalierea atat a competentelor evaluate cat si a etapelor procesului de evaluare.

2. Interviul cu o singura intrebare, via Lou Adler, o resursa obligatorie pentru cei care isi propun sa depaseasca limitarile interviului comportamental si sa adauge procesului de evaluare diferenta semnificativa pentru o decizie corecta.

3. O lista de intrebari posibile pentru o mare varietate de competente, de folosit, consideram noi, ca sursa de inspiratie si o posibilitate de a intelege cum poate sa functioneze o tehnica de elaborare a intrebarilor de interviu pe modelul STAR.

Voi ce alte resurse folositi pentru elaborarea ghidului de interviu?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Supermarket, miercuri, 25 martie, ora 10.00, adică cu două ore înainte de ora de început a interdicției de circulație liberă. Magazinul plin, toți angajații văzându-și liniștiți de treabă, aranjând marfa pe rafturi, făcând curățenie, glumind, o oază de normalitate Mersul la cumpărături rămâne zilele astea una dintre puținele situații care amintesc de viața normală, înainte […]

Detalii

Executivul a decis de curând că, în contextul actual al stării de urgență, cei care vor să obțină anumite beneficii la care au dreptul prin lege trebuie să o poată face și electronic, nu doar la ghișeu. Prin urmare, au impus tuturor primăriilor și altor autorități să primească documentele de la solicitanți în mod electronic, […]

Detalii

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți […]

Detalii

Ca urmare a crizei actuale, când o mare parte din activitate s-a transferat în online, Learning Architect a lansat o varietate de servicii de learning și engagement dedicate angajaților din companii: webinarii interactive facilitate live (Virtual Soft Skills for Real People și Sesiuni de psihoeducație), Work From Home Team Engagement Kit și content (pastile video […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter