Secțiune susținută de

Intrebare STAR caut raspuns

Portal HR \ Opinia consultantului \ Intrebare STAR caut raspuns

Inainte de interviu e firesc sa ne punem problema cum putem face fata mai bine intrebarilor care ne vor fi puse si cum sa ne asiguram ca impresia pe care o lasam este una buna si cu impact pozitiv asupra procesului de selectie a aplicatiilor.

Ar fi extraordinar daca am putea pentru o clipa sa citim gandurile evaluatorului si sa intelegem la ce se asteapta si cum ar trebui sa ne prezentam experientele ca sa ne asiguram ca suntem selectati in etapa urmatoare a procesului de recrutare.

In filmuletul pe care il puteti urmari mai jos aveti ocazia sa faceti exact acest lucru: sa intelegeti la ce se asteapta cel care pune intrebarile si cum trebuie sa va structurati raspunsurile ca sa faceti fata cu succes interviului.

Intrebarea STAR este una dintre cele mai eficiente metode utilizate de evaluatori pentru stangerea de informatii relevante in timpul interviului. Ceea ce este esential de retinut din punctul de vedere al candidatului este ca:

raspunsul asteptat de evaluator este unul care respecta structura intrebarii: descrieti o situatie in care a trebuit sa duceti la bun sfarsit o activitate, povestiti ce initiative ati avut/ ce actiuni ati intreprins si neaparat ce rezultate ati avut;

– oferiti informatii cat mai concrete si evitati folosirea excesiva a pluralului. Intervievatorul este interesat de ce a facut candidatul pe care il are in fata si nu de o intreaga echipa implicata in proiectul respectiv.

importanta nu este atat pozitia de pe care ati actionat (nu numai din pozitii de coordonare se pot „misca” lucrurile), mai interesant pentru evaluator este ceea ce ati facut efectiv pentru a rezolva o problema/ gasi o solutie/ atinge un obiectiv dorit.

Iata, deci, la ce se asteapta un evaluator:


Data articol: noiembrie 22, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam