Hot Now

Jocuri de culise: recruiter intern si manager

08 10 2010, Portal HR , Comenteaza, 6.049 afisari

Unul dintre membrii PortalHR ne-a pus urmatoarea intrebare:

Cum as putea sa imi imbunatatesc relatia pe care o am pentru managerul pentru care fac o recrutare? Lucrez de cativa ani in acelasi departament de HR al aceleiasi companii si in continuare exista probleme de comunicare si neintelegeri frecvente. Managerul pare mereu nemultumit de candidatii pe care ii recomand.

Articolul de pe ERE pe care vi-l recomandam porneste de la aceeasi realitate des intalnita: nu e deloc usor sa fii recruiter intern. Motivul principal este calitatea relatiei cu managerul pentru care faci angajarea.

De cele mai multe ori acesta pare sa aiba o agenda si intelegere diferite asupra situatiei, de la profilul candidatului potrivit, la gradul de urgenta al procesului de recrutare si nu in ultimul rand la modul in care trebuie facuta evaluarea si luata decizia de recrutare.

Din pozitia de recruiter intern e mai putin eficient, spun autorii acestui articol, sa iti pui problema ce ar trebui sa faca managerul ca sa imbunatateasca comunicarea dintre voi. E mult mai practic (si realitatea o demonstreaza) sa te gandesti ce poti face tu pentru manager si pentru organizatie, cum poti influenta (mai degraba pozitiv) un proces de recrutare astfel incat la final toate partile implicate sa fie multumite.

Esti responsabil cu recrutarea intr-o organizatie? Afla cum iti poti face viata usoara citind acest articol recomandat de pe ere: Finding your Edge as a Corporate Recruiter.

Citeste tot articolul de pe ERE ca sa afli (sau sa iti clarifici) care sunt provocarile de care te poti lovi in acest efort de gasire a celei mai bune solutii. De cele mai multe ori, primul pas in rezolvarea unor probleme este constientizarea faptului ca ele exista.

Tu ce relatie ai cu managerul pentru care trebuie sa faci o recrutare?

Mai ai nevoie si de alte resurse care te pot ajuta in jobul tau de recruiter intern?

Citeste si articolul despre cele 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci si afla cum sa vorbesti limba succesului. Mai mult, te poti abona la revista ERE care se ocupa in exclusivitate de acest subiect. Afla mai multe detalii aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director vânzări, vor face parte din echipa de senior management Flanco Mirela Petruș a preluat conducerea departamentului de HR al retailerului Începând cu luna mai, Flanco Retail a extins echipa de senior management a companiei cu doi noi membri. Astfel, Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director […]

Detalii

Autor: Claudia Sofianu, Partener, liderul departamentului de Impozit pe venit si contribuţii sociale, EY România Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023, denumită în continuare „Directiva”, reprezintă o inițiativă majoră adoptată de Parlamentul European și de către Consiliu în cadrul eforturilor de combatere a inegalităților de gen. Conform statisticilor furnizate de Eurostat, observăm că o […]

Detalii

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter