Secțiune susținută de

Planul personal de dezvoltare

Portal HR \ HR Pedia \ Planul personal de dezvoltare

In organizatii, efortul de evaluare a performantei este important dar niciodata suficient. Ideal, fiecare discutie de evaluare trebuie sa se finalizeze cu elaborarea unui plan personal de dezvoltare care sa aiba sens pentru angajat si sa raspunda asteptarilor managerului de a creste performanta.

Dar daca procesul anual de evaluare a performantelor este adesea o piatra grea de incercare pentru majoritatea managerilor, elaborarea unui astfel de plan risca de multe ori sa fie omisa din motive de lipsa de competenta in acest sens, de interes din partea managerilor si de suport din partea HR-ului.

Raportul despre cercetarea de pe HR Toolbox pe care vi-l recomandam azi scoate insa la iveala cateva statistici interesante despre utilitatea atat la nivel individual, cat si organizational, a unui astfel de efort.

Ca de obicei, cei de la Corporate Executive Board prezinta in acest raport care sunt practicile celor mai de succes companii in ceea ce priveste elaborarea planurilor individuale de dezvoltare.

Iata cateva concluzii interesante ale studiului:

Planurile personale de dezvoltare sunt pe locul doi in topul metodelor de dezvoltare care pot fi folosite cu succes de organizatii;

Implicarea si impactul managerului in punerea la punct a planului de dezvoltare al angajatului poate sa duca la o crestere de pana la 12% a performantei acestuia;

HR-ul ar trebui sa se implice in sensul dezvoltarii acestei competente manageriale prin punerea la punct a unui suport real si a unor programe de training care sa ii abiliteze pe manageri sa dezvolte astfel de planuri cu usurinta.

Descarcati tot documentul aici pentru a vedea mai multe detalii despre fiecare din aspectele mentionate mai sus.

Nu uitati! Trebuie sa fiti membri in comunitatea HR Toolbox pentru a avea acces la aceste informatii. Inscrierea este gratuita.

Data articol: noiembrie 4, 2010

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam