Hot Now

Profilul de performanță – 5 motive să îl folosești în recrutare

21 07 2016, Career Advisor , Comenteaza, 2.616 afisari

Pentru cei care lucrează de ceva timp în recrutare, profilul de performanță nu mai este cu siguranță o noutate. Conceptul a fost dezvoltat de Lou Adler, cel care a schimbat modul în care se face evaluarea candidaților, mutând accentul de la setul de competențe pe performanța anterioară.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu această metodă de evaluare, iată 5 motive pentru care e momentul să schimbe modul în care derulează interviurile de angajare, utilizând mai degrabă profilul de performanță și nu o fișă a postului rigidă:

  1. Profilul de performanță promite o anticipare mai bună a rezultatelor pe care le va avea noul angajat deoarece performanța anterioară este un predictor mai bun an succesului viitor decât existența unui set de competențe mai mult sau mai puțin dovedite și, adesea, greu măsurabile.
  2. Definirea obiectivelor de performanță specifice postului (etapă necesară în proiectul de recrutare) obligă evaluatorul la o înțelegere mai profundă a naturii poziției pentru care recrutează.
  3. Odată ce evaluatorul a definit și înțeles obiectivele de performanță pe care trebuie să se concentreze în interviu, discuțiile cu candidații vor fi mai eficiente în termeni de colectare de informații utile în procesul de evaluare.
  4. Discuția axată pe obiective de performanță atinse în trecut schimbă accentul evaluării de la impresionism la pragmatism. Chiar dacă nici performanța anterioară nu este un garant absolut al performanței viitoare, ea este un predictor mult mai valoros și îl ajută pe evaluator să contrabalanseze eventuale erori de evaluare inerente atunci când vorbim de relații interumane.
  5. Deși practica interviului bazat pe profilul de performanță este una greu de stăpânit pentru recrutorii la început de drum, efortul de a concentra discuția pe date concrete (și de a evita abstractizările și afirmațiile goale de conținut de genul: „sunt un foarte bun membru în echipă” sau „managerul direct mă apreciază pentru rezultatele pe care le am”) conferă evaluatorului mai multă autoritate, atăt în discuția cu profesionistul intervievat, cât și cu managerul pentru departamentul căruia se derulează recrutarea.

Pentru a înțelege mai bine cum se dezvoltă un profil de performanță, vă recomandăm să citiți tot articolul pe această temă: Profilul de performanță.

Pe de altă parte, cel puțin la fel de important pentru succesul viitorului angajat este și profilul de motivație și valori despre care vom vorbi într-un articol viitor.

 

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter