Hot Now

Promovarea și rolul planului de carieră

02 10 2014, Cristina Otel , Un comentariu, 4.307 afisari

Îmi aduc şi acum aminte de reacţia surprinzătoare a unora dintre colegi în momentul în care au aflat acum mai bine de un an că am fost promovată. Mă întrebau dacă mă aşteptam să se întâmple asta şi dacă eram suprinsă.

Promovarea nu e un cadou, ci o recunoaştere a muncii depuse până atunci şi a rezultatelor obţinute.

Planul de carieră este al tău şi vizează atingerea unui obiectiv important pentru tine. Nu te aştepta ca managerul să îţi propună promovarea şi să îţi facă planul de carieră. Responsabilitatea nu e a lui, ci a ta. Rolul lui e să te sprijine, în măsura în care poate, în atingerea obiectivelor şi să te îndrume în proces.

Aşadar, dacă îţi doreşti să ocupi o poziţie mai înaltă în companie, fii pregătit să munceşti pentru asta.

Plecând de la premisa că rolul pe care ţi-l doreşti există în department sau în companie, poţi începe prin a-ţi forma o imagine clară despre ce ţi-ai dori să faci şi prin a defini un obiectiv clar.

Discută-l cu managerul tău şi află cum ai putea ajunge acolo. Care sunt cerinţele unui astfel de rol? De ce abilităţi ai nevoie? La ce ar trebui să lucrezi? Ce constrângeri există?

După o discuţie iniţială, gândeşte-te la idei de proiecte, la modalităţi de a te implica, de a-ţi creşte vizibilitatea, de a dezvolta competenţele necesare şi stabileşte-ţi niste obiective mai mici, subordonate celui de carieră.

Întâlneşte-te cu managerul tău să confirmaţi ideile respective, termenele de timp şi să ajustaţi planul dacă e nevoie.

Apoi, apucă-te de treabă, ia obiectivele pe rând şi stabileşte întâlniri periodice pentru a discuta progresul făcut, obstacolele întâlnite.

Decizia finală de a fi promovat nu îţi aparţine. Ce ţine de tine, însă, este să te asiguri că îndeplineşti toate cerinţele pentru ca ea să se întâmple.

Succes!

Comentarii (1)
  1. […] Articol publicat pe PortalHR. […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter