Hot Now

The Trainers, prima platformă online care conectează direct companiile cu trainerii

12 03 2015, Portal HR , Un comentariu, 4.169 afisari

The Trainers, prima platformă online care conectează direct companiile cu trainerii, anunță lansarea oficială pe piața locală de training. Proiectul, unic în regiune, a presupus o investiție inițială de 20.000 de euro pentru dezvoltarea platformei.

Modelul de business propune o nouă abordare în industria de training, prin crearea unui marketplace din care companiile pot achiziționa direct servicii de training și dezvoltare personală de la experții înscriși în platformă. „Obiectivul nostru este de a construi un marketplace al celor mai buni traineri din piață și al celor mai diverse programe de training” a declarat Răzvan Drăgoi, fondator The Trainers.

Platforma pune față în față cererea și oferta din piața de training, simplificând procesul de achiziție de training din orice domeniu. The Trainers se adresează, pe de o parte, companiilor care doresc să desfășoare programe profesioniste de training, iar, pe de altă parte, experților care vor să se alăture celei mai mari comunități de traineri profesioniști.

Industria de training din România trece printr-o perioadă de consolidare, după ce criza financiară a remodelat și influențat acest sector. Încă sunt numeroase oportunități pe care piața trebuie să le acopere, atât în ceea ce privește nevoile companiilor, cât și pe cele ale trainerilor. Din dorința de a oferi mai multă transparență în achiziția de training, a luat naștere The Trainers, o alternativă inovativă la metodele tradiționale de achiziție de training. Este un proiect în acord cu timpurile pe care le trăim, în care online-ul este principalul loc în care cautam înainte de a cumpăra un produs sau serviciu.” a declarat Răzvan Drăgoi, fondator The Trainers.

The Trainers este și una dintre platformele care oferă cele mai diverse programe de training din acest moment din România: peste 40 de programe de training înscrise, ce acoperă 45 de domenii de activitate. La scurt timp după lansare, în platformă s-au înregistrat 23 de traineri, a căror experiență însumează peste 50.000 de ore de training livrate.

Pentru a obține validarea în platformă, trainerii trebuie să parcurgă o serie de pași: să programeze un curs deschis la care să participe un membru din Echipa de Validare The Trainers, să obțină feedback pozitiv din partea participanților și din partea Echipei de Validare, să aibă cel puțin trei recomandări scrise din partea clienților cu care a lucrat anterior.

În ceea ce privește companiile, The Trainers își asumă îndeplinirea obiectivelor în programele de training contractate de la trainerii certificați. Mai mult, platforma pune la dispoziție companiilor posibilitatea de a solicita un program de training, în cazul în care acesta nu se regăsește printre cele deja existente. Trainerii validați vor avea acces la aceste solicitări și vor putea trimite oferte, din care companiile pot face o selecție în funcție de parametrii de interes: cost, conținut, timing.

Strategia companiei pe termen mediu include extinderea business-ului în afara granițelor țării. ”Avem deja semnale și solicitări care ne spun că modelul de business poate fi adaptat și pe alte piețe din Europa. Punctual, avem cereri de discuție a unor posibile colaborări în Croația și Austria.” a spus Răzvan Drăgoi.

Monetizarea business-ului se bazează pe un comision fix din valoarea tranzacțiilor prin platformă. Reprezentanții The Trainers plănuiesc și introducerea unui ‘membership fee’ pentru trainerii înscriși. Compania estimează că business-ul va ajunge la break-even la începutul anului 2016, urmând ca investiția să fie recuperată la începutul lui 2017.

 

Comentarii (1)
 1. Mihai Ionescu spune:

  Diletantism autohton centralizat, pe subiectele ”călduțe” (coaching, time management, vânzări eficiente, etc.), unele cu titluri corporatist-pompoase, care au creat deja o tradițe de superficialitate în instruirea profesională din România, multe oferite la preturi nesimțite (pentru cei mai puțin cunoscători). Bine că au în schimb website cu video background schmecher, ca să dea impresia de profesionalism! Vai de țara asta, din punct de vedere profesional, dacă astfel de traineri-maneliști, cu poleială corporatistă, ajung să fie băgați în continuare în seamă de mediul românesc de business!

  Pe pagina de Facebook ”The Trainers”, antreprenorul nostru a răspuns comentariului de mai sus cu ”Suntem deschiși la orice opinie …” propunând să ”dezvoltăm subiectul”. S-a răzgândit apoi, ștergând comentariile nefavorabile, după ce a primit răspunsul următor:

  Sigur că putem dezvolta subiectul. Iată câteva exemple de nivel de profesionalism al ofertei de training-manelist disponibil în ”The Trainers”: Cursuri de Gândire Strategică (la prețul de 1,560 €/zi) și de Managementul Schimbării (la prețul de 780 €/zi) predate de Iulian Ioniță (34 de ani), a cărui calificare și experiență de Management Strategic este zero.

  Curs de Managementul Performanței (la prețul de 910 €), predat de Cătălin Balcan (39 de ani), care în loc să se limiteze la ceea ce se pricepe, o fi zis ”Hai că-l fac eu și pe-ăsta!”, la fel ca pentru alte 8 discipline (inclusiv Coaching – cum putea lipsi?), în care-i instruiește pe cei care cad în plasa ”The Trainers”, la aceleași prețuri de expert internațional de vârf, depășindu-l ușor pe Iulian Ioniță, care mai predă doar 7 alte cursuri.

  Mai rămâne ca Mircea Bazavan să predea la câteva mii de Euro/zi un curs de Balanced Scorecard (la care se pricepe, nu-i așa?), ca să avem tabloul complet al nivelului training-ului dâmbovițean disponibil pe ”The Trainers”.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În România, evoluția în carieră este mai importantă pentru femei decât în cazul bărbaților (82% vs 78%), în vreme ce în alte țări europene se poate observa situația opusă, relevă Studiul Randstad România Employer Brand, aflat în acest an la a patra ediție. „Randstad România Employer Brand 2022 ne oferă și în acest an perspective valoroase, date de o […]

Detalii

90 elevi de liceu din clasele a 11-a și a 12-a din toată țara au parte de sesiuni de mentorat cu profesori universitari și studenți ce îi ajută să ia decizii conștiente legate de alegerea facultății. Elevii beneficiază de sesiunile de mentorat gratuit ca parte din programul FUTURE Student ediția PEPCO România ce îi ajută […]

Detalii

În cadrul evenimentului dedicat profesioniștilor din domeniul IT, vorbim despre noua realitate în lumea digital: Totul se mută în cloud, de la sistemele de bază tranzacționale, la PBX și CCTV. Analytics și BI devin instrumente obișnuite pentru C-level, instrumentele de inteligență artificială reprezintă noul standard, în timp ce construirea în platformele Digital Twin pentru optimizarea […]

Detalii

PepsiCo, companie globală care deține mărci precum PepsiMAX, Lay’s, Doritos și Quaker, lansează o nouă ediție a programului de internship pentru studenți „Dare to Do More” în Europa. Competiția desfășurată integral online invită studenții, proaspeții absolvenți și tinerii cu până la trei ani de experiență din întreaga regiune să își valorifice abilitățile antreprenoriale și să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter