Hot Now

Titulaturi sugestive pe LinkedIn

05 08 2011, Portal HR , Un comentariu, 24.671 afisari

Daca ai profil pe LinkedIn, probabil ca ti-ai pus problema la un moment dat cum sa te asiguri ca informatiile pe care le introduci in campurile predefinite sunt nu doar corecte dar si reprezentative pentru ceea ce esti si ceea ce faci (daca nu ai facut asta pana acum, nu mai amana).

Daca atunci cand e vorba de locuri de munca, experienta anterioara sau studii, lucrurile intra inca in domeniul traditional al pozitionarii tale intr-un anumit domeniu, campuri precum denumirea din titlu („headline”) sau optiunea mai noua de a adauga abilitati necesita mult mai mult decat un efort de copy-paste din CV.

Pentru ca lucrurile sa fie clare, headline-ul este acea descriere pozitionata imediat sub numele tau. Este un camp editabil, independent de titulatura actuala a jobului pe care il ocupi. Desi poate sa semene la prima vedere cu obiectivul profesional din CV, in realitate, informatia pe care o incluzi aici ar putea sa comunice semnificativ mai mult despre tine.

Poti introduce in acest camp detalii de genul:

1. Ce (crezi ca) esti, dincolo de jobul efectiv pe care il ocupi sau de traseul profesional parcurs.

2. Cine iti propui sa devii (si aici un obiectiv profesional exprimat anterior te poate ajuta).

3. Ce pozitie ocupi in clipa de fata (desi varianta aceasta este probabil printre cele mai neinspirate pentru ca nu faci altceva decat sa repeti o informatie care se gaseste deja in profilul tau).

Atentie! Iti poti da frau liber imaginatiei doar in limita a 140 de caractere.

Genul de mesaj pe care alegi sa il asezi atat de aproape de numele tau poate varia de la amuzant la grav, de la simbolic la realist, de la sumar la profesionist, dar ceea ce merita retinut este ca atat sensul mesajului cat si tonalitatea sa vor comunica ceva unui potential angajator.

Pentru mai multa inspiratie pe aceasta tema, iti recomandam si articolul 10 Creative LinkedIn Headline Examples.

Comentarii (1)
  1. The Lamb spune:

    Mi se pare important sa pleci de la motivul pentru care te afli pe LinkedIn – sa iti cauti un job, sa iti promovezi o afacere, sa iti creezi un brand personal, etc. – si apoi sa selectezi si sa enunti acele abilitati compatibile cu obiectivul tau.

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter