Secțiune susținută de

Titulaturi sugestive pe LinkedIn

Portal HR \ Opinia consultantului \ Titulaturi sugestive pe LinkedIn

Daca ai profil pe LinkedIn, probabil ca ti-ai pus problema la un moment dat cum sa te asiguri ca informatiile pe care le introduci in campurile predefinite sunt nu doar corecte dar si reprezentative pentru ceea ce esti si ceea ce faci (daca nu ai facut asta pana acum, nu mai amana).

Daca atunci cand e vorba de locuri de munca, experienta anterioara sau studii, lucrurile intra inca in domeniul traditional al pozitionarii tale intr-un anumit domeniu, campuri precum denumirea din titlu („headline”) sau optiunea mai noua de a adauga abilitati necesita mult mai mult decat un efort de copy-paste din CV.

Pentru ca lucrurile sa fie clare, headline-ul este acea descriere pozitionata imediat sub numele tau. Este un camp editabil, independent de titulatura actuala a jobului pe care il ocupi. Desi poate sa semene la prima vedere cu obiectivul profesional din CV, in realitate, informatia pe care o incluzi aici ar putea sa comunice semnificativ mai mult despre tine.

Poti introduce in acest camp detalii de genul:

1. Ce (crezi ca) esti, dincolo de jobul efectiv pe care il ocupi sau de traseul profesional parcurs.

2. Cine iti propui sa devii (si aici un obiectiv profesional exprimat anterior te poate ajuta).

3. Ce pozitie ocupi in clipa de fata (desi varianta aceasta este probabil printre cele mai neinspirate pentru ca nu faci altceva decat sa repeti o informatie care se gaseste deja in profilul tau).

Atentie! Iti poti da frau liber imaginatiei doar in limita a 140 de caractere.

Genul de mesaj pe care alegi sa il asezi atat de aproape de numele tau poate varia de la amuzant la grav, de la simbolic la realist, de la sumar la profesionist, dar ceea ce merita retinut este ca atat sensul mesajului cat si tonalitatea sa vor comunica ceva unui potential angajator.

Pentru mai multa inspiratie pe aceasta tema, iti recomandam si articolul 10 Creative LinkedIn Headline Examples.

Data articol: august 5, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam