Hot Now

Tu cum completezi rezumatul profilului tău de pe LinkedIn?

25 06 2015, Portal HR , Comenteaza, 8.632 afisari

Una din marile provocări ale finalizării profilului de pe LinkedIn este completarea secțiunilor denumite „headline” și „summary”. Teoria spune (și practica o confirmă :-)) că de aceste informații depinde într-o măsură covârșitoare gradul de vizibilitate al profilului tău și, implicit, șansele de a fi contactat de potențiali angajatori.

Deși am mai vorbit despre summary și headline pe PortalHR, suntem mereu în căutare de idei noi pe această temă și de exemple de modalități inspirate de completare a acestei rubrici, mai ales pentru că, este știut lucru, atunci când vine vorba de LinkedIn, este esențial să ne actualizăm în permanență profilul pentru a beneficia la maxim de avantajele prezenței în această rețea socială.

Articolul de pe The Muse de la care am pornit azi ne-a clarificat încă o dată importanța completării personalizate a acestor informații, motiv pentru care vi-l recomandăm și vouă.

Iată care sunt ideile pe care le menționează:

1. Asigură-te că rezumatul de pe LinkedIn îți redă cât mai corect personalitatea.

Cu alte cuvinte, renunță la exprimări standard, lipsite de sens și adesea de conținut, vorbește nu doar despre ce faci ci mai ales despre ceea ce ești și ceea ce te face să fii în acest fel (what makes you tick :-)). Nu uita că informațiile din acest rezumat sunt printre primele pe care le va vedea un potențial angajator despre tine. Dacă are la dispoziție doar căteva secunde, ce ai vrea să îi comunici mai repede?

2. Începe cu o propoziție care va atrage atenția (evident, într-un mod pozitiv).

E asemănător cu cărțile. Gândește-te de câte ori ai abandonat o carte doar pentru că începutul nu „te-a prins”. Caută exprimarea care îl va face pe cel care citește să își dorească să descopere ce este mai departe.

3. Asigură-te că experiența ta, oricât de diversă și heterogenă ar fi, este argumentată în context.

Mai ales dacă ai schimbat multe joburi diferite, din domenii care aparent nu au nicio legătură, rezumatul este locul potrivit pentru a-ți argumenta inspirat și concis alegerile.

Descoperă exemple de rezumate pentru fiecare din aceste „lecții” citind tot articolul 3 Brilliant LinkedIn Summaries That Will Inspire You to Update Yours Right Now și actualizează-ți chiar azi secțiunea summary din LinkedIn.

Mult succes!

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii

Un robot poate suplini lipsa a patru manipulatori de produse şi materiale Roboţii mobili sunt capabili să transporte sarcini de până la 1.350 de kg Baza de roboți va creşte constant cu 30-40% în următorii ani Roboţii mobili autonomi pot fi o alternativă prin care companiile din România pot să depăşească criza de personal necesar […]

Detalii

După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului. Luna aprilie pare, astfel, să fi fost ultima în care numărul de joburi noi scoase în piață a depășit pragul de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter