Hot Now

10 lucruri pe care să nu le spui în interviu

07 01 2015, Career Advisor , Comenteaza, 4.202 afisari

Știm, sinceritatea este foarte importantă când vine vorba de găsirea locului de muncă potrivit. În orice situație, vom recomanda oricui să se folosească de ea atunci când trebuie să răspundă la întrebările din timpul interviului, indiferent cât de dificile sunt ele.

Pe de altă parte, există o diferență foarte mare între sinceritate și lipsă de tact, între dorința de a ne prezenta cât mai autentic și nevoia (firească, de altfel) de a ne așeza în poziția de putere în timpul interviului, iar diferența aceasta riscă, adesea, să fie ignorată în contextul emoțiilor puternice (atât de partea candidatului, căt și de cea a evaluatorului).

Articolul de pe Muse.com pe care vi-l recomandăm azi ne-a adus aminte de momente mai mult sau mai puțin jenante din timpul interviurilor pe care le derulăm, momente care își pot pune amprenta definitorie și negativă pe decizii de recrutare ulterioare.

Iată, așadar, care sunt, în opinia noastră, cele 10 lucruri pe care nu trebuie să le facă niciodată un candidat în interviu:

1. Nu folosi apelativul „tu” decât după ce ai stabilit împreună cu evaluatorul că acest mod de adresare este agreat și de acesta. E de preferat ca sugestia de tutuire să vină din partea lui/ei.

2. Chiar dacă evaluatorul din fața ta arată tânăr și neexperimentat, nu folosește la nimic în economia interviului să îl/o întrebi de câți ani lucrează în resurse umane/recrutare.

3. Nu-ți vorbi de rău foștii angajatori, indiferent cât de dificilă a fost despărțirea de aceștia.

4. Nu vorbi de rău alți potențiali angajatori de pe piață sau firme de recrutare cu care ai colaborat.

5. Nu-i explica evaluatorului cât de emoționat(ă) ești. Este inutil să subliniezi un lucru cât se poate de evident.

6. Nu-ți începe prezentarea experienței prin afirmarea lipsei de experiență.

7. Dacă evaluatorul te roagă să detaliezi un aspect din experiența anterioară, nu îi răspunde sec că toate informațiile se găsesc în CV.

8. Nu da răspunsuri standard, indiferent de cât de standard sunt întrebările. Dacă, de exemplu, ești întrebat care sunt defectele tale, nu vorbi despre o calitate exacerbată care poate fi percepută ca un defect.

9. Nu te lăuda singur(ă). Lasă faptele și rezultatele să vorbească pentru tine.

10. Nu-ți povesti toată viața cu detalii inutile despre relațiile cu prietenii sau ceilalți membri ai familiei. Ești la un interviu, nu la o întâlnire de socializare.

Descoperă alte 20 de lucruri pe care nu ar trebui să le spui niciodată în interviu, citind tot articolul 30 Things You Should Never Say in a Job Interview.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter