Secțiune susținută de

3 întrebări esenţiale de pus la interviul de angajare

Portal HR \ Opinia consultantului \ 3 întrebări esenţiale de pus la interviul de angajare

Vine un moment, în cadrul interviului, în care fiecare candidat are ocazia de a-i adresa angajatorului întrebări. Acest moment trebuie folosit cu înţelepciune, întrucât reprezintă nu doar o ocazie în plus în care intervievatorul poate analiza compatibilitatea candidatului cu poziţia, ci şi o excelentă oportunitate pentru candidat de a afla mai multe detalii despre potenţialul său viitor loc de muncă.

Aşadar, întrebările următoare, pot fi un reper foarte bun pentru ca tu, în postura de candidat, să bifezi excelent ambele obiective:

De ce este poziţia vacantă?

Această întrebare te va ajuta să afli dacă rolul în cauză este unul nou creat şi drept urmare să descoperi mai multe informații despre direcţia de dezvoltare a companiei; sau să afli motivele pentru care poziţia este vacantă (fie ca a fost vorba de o promovare, o plecare voluntară, sau o nepotrivire cu postul a ocupantului anterior), lucru ce îţi va indica mai multe despre viitorul mediu de lucru şi oportunitaţile pe care acesta le oferă.

Aţi avea ezitări în a mă angaja?

Deşi poate părea o întrebare curajoasă care să deschidă poarta spre un eventual feedback negativ, această întrebare va oferi posibilitatea clarificării unor eventuale omisiuni sau neînţelegeri referitoare la CV sau expertiză profesională, precum şi posibilitatea de a veni cu exemple lămuritoare care sa explice absenţa anumitor competențe din CV sau de a prezenta unele aptitudini cheie, pe care recruiterul le-ar putea menţiona în acest context.

Care este motivul pentru care apreciezi lucrul în această companie?

Un răspuns ezitant din partea intervievatorului ar putea constitui un semnal de alarma. În acelaşi timp, obţinerea oricărui răspuns, indiferent de acesta, reprezintă o ocazie de a afla mai multe despre cultura organizaţională, perspective şi oportunităţi în compania care angajează.

Mult succes la interviu!

Data articol: octombrie 27, 2017
Cristina MocanuCristina lucrează în managementul și dezvoltarea adulților; a susținut cursuri, seminarii în domeniul resurselor umane, motivarea și dezvoltarea angajaților, evaluarea performanțelor, planificare strategică și lidership; a oferit consultanță și coaching individual pentru creșterea șanselor de angajabilitate, branding personal, management și creșterea performanțelor individuale. O poţi găsi la http://cristinamocanu.ro/

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam