Hot Now

3 reguli pentru titulaturi mai eficiente

04 11 2013, Career Advisor , Comenteaza, 3.766 afisari

De câte ori nu vi s-a întâmplat, din postura de candidați, să nu înțelegeți titulaturile joburilor din anunțurile de recrutare? Evident, nimeni nu aplică doar pentru că i-a plăcut o titulatură (sau cel puțin așa sperăm noi), dar, ca și în cazul primelor secunde din interviu, titlul jobului este esențial atunci când vorbim despre atragerea și menținerea atenției candidaților interesanți.

Ca responsabili cu recrutarea, ne-am dori să găsim o formulă magică prin care să putem comunica, încă din titlul jobului, responsabilitățile, obiectivele, provocările, avantajele poziției respective. Vestea proastă este că o astfel de formulă nu există. Există însă modalități simple prin care ne putem asigura că mesajul pe care îl transmitem este clar și cât mai puțin deformat de jargonul organizațional sau profesional.

Articolul de pe ERE.net pe care vi-l recomandăm azi  enumeră 5 reguli cu ajutorul cărora putem „curăța” titulaturile joburilor de detaliile nesemnificative, transformându-le în mesaje eficiente cu șanse mai mari de a atrage candidații de care avem nevoie.

Iată 3 dintre ele:

1. Comunicați exact despre ce este vorba

Titulatura trebuie să redea, pe cât posibil, industria, funcția și nivelul de senioritate al rolului pe care urmează să și-l asume ocupantul postului. O titulatură ca Asistent este mult prea vagă. Asistent Vânzări Indirecte este mult mai clară și transmite mai eficient rolul jobului.

2. Evitați prescurtările/abrevierile

Chiar dacă vă așteptați ca un candidat din domeniu să înțeleagă despre ce este vorba, există riscul ca aceeași funcție/zonă de responsabilități să fie definită diferit în alte industrii și puteți rata candidați valoroși dacă folosiți un limbaj mult prea specific. În plus, orice abreviere „închide” comunicarea, ea este mai degrabă utilă în notițele personale și nu în mesajele către exterior.

3. Evitați superlativele sau expresiile idiomatice

Titulaturi care includ cuvinte de genul: star, fan, guru sunt la modă acum și tendința de a le folosi pentru a atrage atenția este cu atât mai mare. Din păcate însă, motoarele de căutare nu le „citesc” la fel de bine și de ușor ca oamenii, le încadrează adesea greșit și asta crește considerabil riscul ca acei candidați de care aveți nevoie să nu găsească anunțul tău de recrutare.

Descoperiți și alte modalități prin care vă puteți asigura că titulatura jobului pe care îl postați pe site-urile de recrutare transmite mesajul optim și ajunge la candidații de care aveți nevoie citind întreg articolul 5 Rules for Effective Job Titles.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter