Hot Now

3 resurse pentru managementul angajaților care muncesc de la distanță

04 12 2013, Portal HR , Comenteaza, 4.936 afisari

Dacă tot am amintit ieri pe PortalHR faptul că munca de acasă deja nu mai este un fenomen nici la noi, ne-am gândit că, din punctul de vedere al managerului ar fi utile câteva sugestii privind modul în care poate fi gestionată activitatea celor care nu muncesc de la birou.

Evident, accentul trebuie pus pe rezultate, dar de la teorie la practică drumul este adesea lung și plin de capcane, mai ales că nu demult vorbeam despre faptul că, în sine și scoasă din context, orientarea pe rezultate este adesea nocivă.

Iată, așadar, 3 resurse cu idei utile pentru înțelegerea acestui fenomen și managementul angajaților care muncesc de la distanță (termenul folosit în vest este „telework” sau „telecommuting„).

1. The Art of Teleworking – whitepaper despre modul în care pot fi echilibrate nevoile organizației cu cele ale angajaților care lucrează de acasă.

2. 5 Essential Tips for Managing Teleworkers – un articol cu idei de bun simț, cât se poate de actuale pentru ceea ce înseamnă gestionarea angajaților care nu vin la birou.

3. Guide to Writing a Telework Policy – un ghid pentru cei care doresc să elaboreze o politică bine definită pentru ceea ce înseamnă și presupune munca de la distanță în organizație.

Voi aveți angajați care lucrează de acasă? Care sunt provocările în managementul lor?

Descoperiți mai multe despre teleworking urmărind acest filmuleț:

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter