Secțiune susținută de

3 resurse pentru managementul angajaților care muncesc de la distanță

Portal HR \ HR Pedia \ 3 resurse pentru managementul angajaților care muncesc de la distanță

Dacă tot am amintit ieri pe PortalHR faptul că munca de acasă deja nu mai este un fenomen nici la noi, ne-am gândit că, din punctul de vedere al managerului ar fi utile câteva sugestii privind modul în care poate fi gestionată activitatea celor care nu muncesc de la birou.

Evident, accentul trebuie pus pe rezultate, dar de la teorie la practică drumul este adesea lung și plin de capcane, mai ales că nu demult vorbeam despre faptul că, în sine și scoasă din context, orientarea pe rezultate este adesea nocivă.

Iată, așadar, 3 resurse cu idei utile pentru înțelegerea acestui fenomen și managementul angajaților care muncesc de la distanță (termenul folosit în vest este „telework” sau „telecommuting„).

1. The Art of Teleworking – whitepaper despre modul în care pot fi echilibrate nevoile organizației cu cele ale angajaților care lucrează de acasă.

2. 5 Essential Tips for Managing Teleworkers – un articol cu idei de bun simț, cât se poate de actuale pentru ceea ce înseamnă gestionarea angajaților care nu vin la birou.

3. Guide to Writing a Telework Policy – un ghid pentru cei care doresc să elaboreze o politică bine definită pentru ceea ce înseamnă și presupune munca de la distanță în organizație.

Voi aveți angajați care lucrează de acasă? Care sunt provocările în managementul lor?

Descoperiți mai multe despre teleworking urmărind acest filmuleț:

Data articol: decembrie 4, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam