Warning: Attempt to read property "name" on null in /home/r34470care/_portalhr.ro/wp-content/themes/livedesign/functions.php on line 142
Warning: Attempt to read property "term_id" on null in /home/r34470care/_portalhr.ro/wp-content/themes/livedesign/functions.php on line 143
4 cărți pentru luna august
Cum ar fi ca în luna care tocmai a început să citiți 1 carte pe săptămână? Acceptarea unei astfel de provocări ar putea să vă aducă mult mai multe beneficii decât descoperirea unor idei noi pe care să le folosiți în viața profesională și/sau personală.
Din experiența noastră, primul mare avantaj atunci când acceptăm să facem cu consecvență un lucru pe care nu credeam că avem timp sau putere să îl facem este descoperirea de lucruri noi despre noi înșine: de la modul cum reușim să ne disciplinăm, să ne stabilim obiective (realiste sau nu), să perseverăm chiar dacă mai avem eșecuri pe parcurs etc.
Și pentru că sperăm că v-am convins, iată și recomandările de lectură pentru luna aceasta:
1. Arată și spune o poveste (Cum poate oricine să facă prezentări extraordinare) de Dan Roam
Argumente:
Chiar dacă eşti deja un bun prezentator, vei învăţa mai multe despre cum să îţi înţelegi publicul, să îţi organizezi conţinutul, să construieşti un fir narativ clar, să creezi imagini eficiente şi să îţi direcţionezi frica pentru a distra audienţa. Şi vei stăpâni trei reguli fundamentale:
• Când spui adevărul, te conectezi cu publicul tău, ajungi să lucrezi cu pasiune și îți descoperi încrederea în tine însuți.
• Când spui o poveste, clarifici conceptele complexe, transformi ideile în ceva de neuitat şi incluzi în discuții pe toată lumea.
• Când folosești imagini, oamenii văd exact la ce faci referire, captivezi mintea publicului şi alungi plictiseala.
O carte simplă, frumoasă şi importantă. Este o lectură obligatorie pentru oricine este serios când vine vorba de prezentări şi de vorbit în public în ziua de astăzi. (GARR REYNOLDS, autor al cărţilor Presentation Zen şi The Naked Presenter)
Dan Roam este un maestru al comunicării prin imagini alături de cuvinte. Am furat o grămadă de lucruri de la el, iar acum poţi să o faci şi tu. (AUSTIN KLEON, autor al cărţilor Steal Like an Artist şi Show Your Work)
Dan ne oferă o carte jucăuşă, dar profundă, distilând meşteşugul povestitului până la elementele sale cele mai esenţiale. Citeşte-o şi descoperă noi modalităţi prin care să determini poveştile tale să cânte. (TOM KELLEY, coautor al cărţii Creative Confidence)
2. Mai uman (Crearea unei lumi în care oamenii se află pe primul loc) de Steve Hilton
Argumente:
Mai uman este un manifest și o chemare la acțiune pentru un mod de viață mai responsabil și mai uman, care ne va face mai productivi, mai împliniți și, în cele din urmă, mai fericiți.
Hilton ne convinge că este necesar să lucrăm de jos în sus, la scară umană, și nu de sus în jos, în abstract. Ne îndeamnă să ne opunem standardizării elaborării politicilor publice și să facem ca lucrurile să funcționeze la un nivel uman, specific. (NASSIM NICHOLAS TALEB)
Se întâmplă mult prea frecvent ca decidenții să trateze oamenii mai mult ca pe niște ființe abstracte și nu ca pe un bun de preț, deziluzionându-i pe cei pe care îi reprezintă și pe care îi angajează și lăsând marile probleme sociale și economice să se agraveze. Mai uman analizează critic această problemă și provoacă liderii din toate domeniile să caute soluții noi și inovative privind oamenii în ochi. Nu trebuie să fiți de acord cu fiecare rețetă oferită de Hilton pentru a recunoaște valoarea abordării sale. (MICHAEL BLOOMBERG)
Avem nevoie de un mod de viață mai uman și, în această carte convingătoare, Steve Hilton ne arată cum îl putem obține. (ARIANNA HUFFINGTON)
3. Mai mult cu mai puțin (Arta limitării la esențial în afaceri și în viața de zi cu zi) de Leo Babauta
Argumente:
În nicio altă epocă nu am putut rezolva atât de multe într-un timp atât de scurt. Totodată, în nicio altă epocă nu ne-am găsit atât de apăsați de informații și sarcini, atât de încărcați de e-mailuri, lucruri de citit și vizionat, atât de presați de incredibilele cerințe ale vieții noastre de zi cu zi.
Pentru mulți oameni din ziua de azi, munca înseamnă o serie nesfârșită de e-mailuri, știri și solicitări, de telefoane și mesaje instant, de documente, note și dosare. Ziua începe cu un inbox plin de e-mailuri și se încheie cu un inbox la fel de plin, și fiecare dintre ele reprezintă o solicitare de informații sau acțiuni pe care nu avem timp să le îndeplinim. Suntem la capătul unui potop de informații, și habar nu avem cum să reducem fluxul.
Este stresant și inutil. Iar dacă ne oprim puțin și analizăm situația, ne dăm seama că nu așa vrem să trăim. Leo Babauta
Viața modernă este atât de plină de factori perturbatori, încât e aproape o minune de fiecare dată când reușim să ducem un proiect până la capăt. Mai mult cu mai puțin ne arată cum să ne simplificăm viața prin identificarea esențialului și eliminarea a ceea ce nu este necesar din fiecare situație de viață, fie ea profesională sau personală.
4. Cum să ai o zi bună (Profită de puterea științelor comportamentale pentru a-ți transforma viața profesională) de Caroline Webb
Argumente:
În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb explică exact cum să aplicăm informaţiile ştiinţifice în sarcinile și ritualurile noastre zilnice. Autoarea decodifică trei mari idei ştiinţifice într-un ghid care ne arată pas cu pas cum să ne stabilim priorităţile, cum să ne folosim timpul la maximum, cum să ne descurcăm cu brio în orice interacţiune, cum să ne comportăm cât mai inteligent, cum să ne întărim impactul personal, cum să fim rezilienţi în faţa obstacolelor şi cum să ne stimulăm energia şi bucuria. În plus, Caroline Webb ne învaţă cum să navigăm cu graţie şi uşurinţă printre provocările tipice locurilor de muncă moderne, de la conflictele cu colegii, până la şedinţele plictisitoare şi căsuţele de email prea pline.
O carte remarcabilă şi foarte necesară, Cum să ai o zi bună ne oferă instrumentele de care avem nevoie pentru a trăi o viaţă plină de zile bune.
În Cum să ai o zi bună, Caroline Webb, economist, consultant în management şi coach executiv, le arată cititorilor cum să folosească descoperirile recente din domeniul economiei comportamentale, al psihologiei şi al neuroştiinţelor pentru a-şi transforma viaţa profesională.
O carte inteligentă, comprehensivă şi eminamente practică. Aproape fiecare pagină oferă sugestii bazate pe ştiinţă, care te ajută să obții rezultate mai bune sau, în multe cazuri, pur şi simplu să te dezvolți ca om. (Daniel Pink, autorul cărţilor A vinde e omeneşte şi Drive)
Lectură plăcută și nu uitați să ne împărtășiți impresii din ceea ce citiți. Le așteptăm fie în secțiunea de comentarii, fie la adresa office@portalhr.ro.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam