Când ați vorbit ultima dată într-o limbă străină? Când ați citit ultima dată un text într-o limbă străină? Când ați trimis un e-mail, v-ați uitat la un film sau ați ascultat ceva într-o limbă străină?
Cele mai multe interacțiuni pe care le avem cu limbile străine sunt, de regulă, la nivel de citit, ascultat, scris și vorbit, exact în această ordine iar mediul online oferă, de foarte mulți ani, mediul perfect în care primele trei interacțiuni pot fi exersate și învățate mai bine.
Dacă aveți o nelămurire cu privire la un verb neregulat în engleză, îl puteți găsi imediat pe internet, dacă vreți să aflați o expresie din limba germană, puteți să folosiți Google Translate, chiar dacă traducerea nu este cea mai potrivită puteți să înțelegeți un mesaj în germană chiar dacă nu cunoașteți germana.
Cu toate că limba străină ne este folositoare atunci când cititm un articol, mai ales pe internet, când ascultăm o conferință TED ori când trebuie să trimitem un e-mail la birou, cei mai mulți percep învățarea unei limbi străine ca pe o activitate care trebuie să se desfășoare neapărat în clasă și nu pe calculator. Consumatoare de timp și de resurse financiare, învățarea în clasă este eficientă dar este mai potrivită pentru cei care au mult de comunicat verbal într-o limbă străină. Ca în multe alte situații, soluțiile online se dovedesc mult mai versatile și mai ușor de folosit decât mersul în sala de clasă.
La o simplă căutare pe internet, o să descoperiți că există foarte multe resurse gratuite pentru cursurile de limbi străine. Vă recomand două care mi-au atras atenția cel mai mult: https://www.duolingo.com/ și http://www.bbc.co.uk/languages/.
Evident că sunt mult mai multe resurse gratuite de învățare a unei limbi străine și a limbii engleze în special, iar fiecare modalitate se potrivește felului fiecăruia de a învăța. Poate un portal prea aglomerat cu informație nu e pe placul unora însă altora le place, o metodă de învățare nu poate da aceleași rezultate pentru toți cursanții și, tocmai de aceea, căutarea unei resurse poate să fie o muncă anevoiasă dar, după ce ați găsit site-ul potrivit, puteți să învățați mai ușor.
Folosirea acestor resurse are avantaje și dezavantaje, ca orice soluție gratuită.
Iată care sunt avantajele:
În ceea ce privește dezavantajele:
În mod normal, toată lumea ar considera că dacă o resursă poate fi gratuită nimeni nu o să plătească pentru acea resursă. Nimic mai fals. Există foarte multe companii care au ca activitate tocmai vânzarea cursurilor online de limbi străine și sunt chiar înfloritoare.
Probabil că foarte mulți ați auzit de Rosetta Stone, Global English sau TellMeMore, mai ales dacă lucrați într-o multinațională. Toate aceste companii oferă cursuri de limbi străine și nu doar engleză, ci și germană, fracenză, italiană, spaniolă sau chiar olandeză ori chineză.
Aceste cursuri se plătesc iar prețurile diferă de la 300 la 490 de dolari pe an.
Avantaje:
Dezavantaje:
În România doar TellMeMore are parteneri care vând cursuri online de limbi străine, trebuie spus însă că TellMeMore a fost achiziționată de Rosetta Stone pentru suma de 28 de milioane de dolari în decembrie 2013.
Limbile străine sunt ușor de învățat în mediul online, în România foarte mulți oameni înțeleg engleza nu pentru că au fost la un curs în clasă ci pentru că au învățat-o din filme sau din videoclipuri muzicale iar acum internetul facilitează și mai mult învățarea unei limbi străine.
Care sunt, așadar, cele 4 modalități de a învăța o limbă străină?
Voi ce alegeți?
Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]
DetaliiPrimul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]
DetaliiArticol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]
DetaliiUn lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]
Detalii
[…] mai potrivită puteți să înțelegeți un mesaj în germană.» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro.Foto: All-free-download.com .pagenavi span {padding: 5px 10px 6px 10px;font-size: […]