Hot Now

4 obiective pentru o viață profesională mai sănătoasă

17 06 2014, Career Advisor , 2 comentarii, 9.789 afisari

Întrebați care este obiectivul lor principal în carieră, mulți profesioniști ar răspunde că cel mai important lucru este să evolueze (ierarhic și financiar). Printre alte obiective, ar menționa (probabil) și nevoia de a se dezvolta din punctul de vedere al cunoștințelor și abilităților, nevoia de echilibru între viața profesională și cea personală etc. Mai puțini vor pune pe primul loc identificarea unui traseu profesional care să fie în armonie cu ceea ce sunt și ceea ce își doresc, atingerea unui nivel superior de competență profesională, oportunitatea de a-i ajuta pe alții să se dezvolte la rândul lor etc.

Din experiența noastră, multe din probleme vieții profesionale (și, implicit, personale) ar putea fi evitate sau gestionate mai eficient dacă ne-am așeza din vreme prioritățile corect. În loc să așteptăm ca un context economic să devină favorabil sau o companie pe care o considerăm interesantă să anunțe poziția vacantă care credem că ni se potrivește, o strategie mult mai sănătoasă ar fi să ne gândim de ce avem de fapt nevoie pentru a fi împăcați cu ceea ce facem și cu ceea ce suntem.

Azi vă propunem 4 obiective pentru o viață profesională mai sănătoasă, dar lista poate fi continuată de fiecare în funcție de experiențe personale, provocări sau nevoi specifice.

1. Evitați excesele.

Nu așteptați promovări sau măriri de salariu ca să vă simțiți bine în jobul pe care îl aveți și în compania unde lucrați. Descoperiți, mai bine, dacă puteți face ceva diferit, dacă puteți schimba rutina zilnică și cum ar putea acest lucru să vă schimbe percepția despre nivelul de satisfacție profesională pe care considerați că îl aveți.

2. Acceptați schimbările.

Mai ales când este vorba de schimbări la care nu vă așteptați. Încercați să le vedeți ca pe o provocare căreia trebuie să îi faceți față pentru a descoperi dacă meseria pe care v-ați ales-o este, într-adevăr, cea care vi se potrivește.

3. Solicitați ajutor.

Poate să fie vorba de colegi cu mai multă experiență sau de ajutorul unui consilier de carieră. Oricum ar fi, e firesc să cereți și să acceptați ajutor fără ca asta să însemne că sunteți vulnerabil(ă) din punct de vedere profesional.

4. Munciți cu plăcere

Dacă nu mai găsiți nicio plăcere în ceea ce faceți, este evident că trebuie să căutați un alt drum. Dar înainte de a intra în criză profesională, faceți câțiva pași înapoi și reamintiți-vă de ce la începuturile vieții profesionale v-a plăcut munca respectivă. Încercați să retrăiți bucuria de atunci. Poate că, de fapt, „criza” este doar o nemulțumire temporară si rezolvabilă care nu schimbă fundamental datele alegerii pe care ați făcut-o cu ceva timp în urmă.

Voi ce obiective profesionale aveți și cum vă ajută ele în munca de fiecare zi?

Comentarii (2)
  1. […] de a-i ajuta pe alții să se dezvolte la rândul lor etc.» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro. .pagenavi span{padding:5px 10px 6px 10px;font-size:12px;line-height:12px;border:1px #e8e8e3 […]

  2. Geo Mihalache spune:

    nr. 2 si 4 sunt usor de mentionat la nivel declarativ dar greu de aplicat. Schimbare inseamna scoatere din zona de confort. Nu oricine este pregatit pentru aceasta. Iar a munci cu placere…hm, nu o faci daca ai un job unde stai de nevoie pt a-ti plati ratele. Poate mai bine – „cautati un job care sa va permita sa munciti cu placere”.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter