Secțiune susținută de
5 idei pentru un management mai eficient al timpului
Cu toții avem perioade când parcă totul se întâmplă pe repede înainte, când nimic din ceea ce am planificat nu pare să funcționeze așa cum ne așteptam, când trebuie să facem față unor cerințe suplimentare față de cele cu care suntem obișnuiți și să avem rezultate în același interval de timp ca și înainte (pentru că, din păcate, ziua nu are decât 24 de ore :-)).
Pentru că trecem printr-o astfel de perioadă, ne-am propus să trecem în revistă 5 strategii pe care le aplicăm pentru a scăpa de senzația de „hăituială” și a reuși să dormim măcar 7 ore pe noapte.
Iată, așadar, ce facem când avem prea multe lucruri de făcut și prea puțin timp:
- Ne reorganizăm activitățile zilnice, schimbăm rutina și încercăm, pe cât posibil, să acoperim în principal acele activități care sunt absolut necesare și care trebuie să ducă la un rezultat concret la finalul zilei. Poate să fie vorba de documente care trebuie redactate, de un anumit număr de clienți care trebuie contactați etc. Practic, „rescriem” tot programul în funcție de acestea.
- Renunțăm într-o anumită măsură (dar nu complet) la activitățile din timpul liber. De ce nu complet? Pentru că orice astfel de activitate este esențială pentru echilibru psihic și fizic. Astfel, dacă obișnuiți să practicați un sport și, din cauza programului aglomerat de la muncă, nu îi mai puteți aloca timpul cu care v-ați obișnuit, nu renunțați complet. Schimbați durata sau frecvența săptămânală.
- Reducem timpul de accesare a rețelelor sociale. În afară de situația în care jobul presupune petrecerea majorității timpului pe aceste rețele, în perioadele în care trebuie să realizați mai mult în același timp, una din cele mai bune modalități de a face rost de minute valoroase este renunțarea sau reducerea semnificativă a timpului petrecut citind news-feed-uri, postând și comentând postările prietenilor. (LinkedIn este singura excepție de la această regulă, dar și în cazul acestei rețele de business este bine să monitorizați foarte strict timpul investit.)
- Conștientizăm faptul că, oricât de mult am avea de lucru, odihna este esențială pentru un efort susținut și încercăm, pe cât posibil, să nu reducem semnificativ numărul de ore de somn.
- Încercăm să găsim motive de bucurie în ceea ce facem, chiar și atunci când ritmul este unul nebunesc și ne trezim, fără să ne dăm seama, pe pilot automat.
Voi cum gestionați perioadele foarte aglomerate?
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam