Hot Now

5 probleme la început de internship

18 02 2014, Cristi Ariton , Un comentariu, 3.762 afisari

Abordarea stagiului de practică produce studenților atât teama, cât si euforie. Entuziasmul, idealismul și graba conduc, de cele mai multe ori, la dezamăgire vizavi de acest prim contact cu mediul organizațional.

În cele ce urmează, îmi propun să enumăr cele mai comune greşeli făcute de studenți atunci când îsi caută o companie pentru perioadă de practică (le-am facut si eu, si colegii mei, le-am gasit și la studenți străini).

1. Entuziasmul exagerat

Îl orbește pe solicitant/candidat și îl pune în ipostaze fără ieșire convenabilă (oferă feedback nesolicitat, oferă soluții la problemele pe care își închipuie că le are compania, vrea să revoluționeze domeniul respectiv etc.). Entuziasmul exagerat supraevaluează importanța teoriei („voi aplica cele mai noi concepte și teorii din domeniu”).

2. Ideea schimbului echitabil

„Dacă mă acceptați, vă voi oferi rezultatele sondajului aplicat în companie și lucrarea de licență pe care o voi scrie.”

Că trebuie sa scrii o teză sau să faci un studiu în timpul practicii și că vei oferi companiei rezultatele obținute nu sunt motive pentru a fi acceptat. Compania are metode de cercetare și e o dovadă de naivitate să crezi că ar lăsa un intern să cunoască prea multe detalii cheie.

3. Poziționarea ca expert

Bazându-se pe imaginația profesională, candidatul/solicitantul afirmă că, deși nu s-a confruntat cu problemele X, Y, le poate rezolva rapid. Recent am întâlnit cazul unei studente daneze care garanta rezolvarea oricăror probleme apărute în companie. Mai mult, se oferea să ajute și la cele mai vechi.

Ca regulă generală, sunt de evitat formularile: îi învăț pe altii, repar greșelile altora, sunt bun la toate, fac orice.

4. Avalanșa de informații

Cred că solicitarea și oferirea de informații trebuie făcute etapizat, în funcție de nivelul la care a ajuns comunicarea. E greșit să ceri de la primul email accesul la documente interne, oportunitatea de a chestiona angajați, plată și alte beneficii.

5. Teme nefăcute

Cu cât sunt mai multe teme nefăcute, cu atât scad șansele găsirii stagiului de practică dorit. Aici pot fi incluse:

– necunoașterea unor date elementare despre compania respectivă;

– așteptări nerealiste comparativ cu oferta din anunț;

– lipsa unor inițiative concludente pentru susținerea obiectivului profesional enunțat în CV/scrisoare de intenție.

Pentru a încheia intr-o notă optimistă, a face temele e și util și plăcut. Dacă pasiunea e reaăa, ne va fi ușor să socializăm profesional, să ne documentăm înainte de a aplica și de a merge la interviu. Poate cel mai important, ne va fi ușor să aducem dovezi clare ale modului în care pasiunea pentru acel domeniu e fructificată.

Nu în ultimul rând, alege cateva companii în care ai vrea să faci practică și pune-te în contexte în care poți socializa profesional cu reprezentanții acestora.

Succes!

Comentarii (1)
  1. […] că indică felul în care vei termina, iar din perspectiva unui început de carieră să faci un internship este o practică din ce în ce mai îmbrățișată și chiar de curând recunoscută și de către […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter