Hot Now

5 probleme la început de internship

18 02 2014, Cristi Ariton , Un comentariu, 4.206 afisari

Abordarea stagiului de practică produce studenților atât teama, cât si euforie. Entuziasmul, idealismul și graba conduc, de cele mai multe ori, la dezamăgire vizavi de acest prim contact cu mediul organizațional.

În cele ce urmează, îmi propun să enumăr cele mai comune greşeli făcute de studenți atunci când îsi caută o companie pentru perioadă de practică (le-am facut si eu, si colegii mei, le-am gasit și la studenți străini).

1. Entuziasmul exagerat

Îl orbește pe solicitant/candidat și îl pune în ipostaze fără ieșire convenabilă (oferă feedback nesolicitat, oferă soluții la problemele pe care își închipuie că le are compania, vrea să revoluționeze domeniul respectiv etc.). Entuziasmul exagerat supraevaluează importanța teoriei („voi aplica cele mai noi concepte și teorii din domeniu”).

2. Ideea schimbului echitabil

„Dacă mă acceptați, vă voi oferi rezultatele sondajului aplicat în companie și lucrarea de licență pe care o voi scrie.”

Că trebuie sa scrii o teză sau să faci un studiu în timpul practicii și că vei oferi companiei rezultatele obținute nu sunt motive pentru a fi acceptat. Compania are metode de cercetare și e o dovadă de naivitate să crezi că ar lăsa un intern să cunoască prea multe detalii cheie.

3. Poziționarea ca expert

Bazându-se pe imaginația profesională, candidatul/solicitantul afirmă că, deși nu s-a confruntat cu problemele X, Y, le poate rezolva rapid. Recent am întâlnit cazul unei studente daneze care garanta rezolvarea oricăror probleme apărute în companie. Mai mult, se oferea să ajute și la cele mai vechi.

Ca regulă generală, sunt de evitat formularile: îi învăț pe altii, repar greșelile altora, sunt bun la toate, fac orice.

4. Avalanșa de informații

Cred că solicitarea și oferirea de informații trebuie făcute etapizat, în funcție de nivelul la care a ajuns comunicarea. E greșit să ceri de la primul email accesul la documente interne, oportunitatea de a chestiona angajați, plată și alte beneficii.

5. Teme nefăcute

Cu cât sunt mai multe teme nefăcute, cu atât scad șansele găsirii stagiului de practică dorit. Aici pot fi incluse:

– necunoașterea unor date elementare despre compania respectivă;

– așteptări nerealiste comparativ cu oferta din anunț;

– lipsa unor inițiative concludente pentru susținerea obiectivului profesional enunțat în CV/scrisoare de intenție.

Pentru a încheia intr-o notă optimistă, a face temele e și util și plăcut. Dacă pasiunea e reaăa, ne va fi ușor să socializăm profesional, să ne documentăm înainte de a aplica și de a merge la interviu. Poate cel mai important, ne va fi ușor să aducem dovezi clare ale modului în care pasiunea pentru acel domeniu e fructificată.

Nu în ultimul rând, alege cateva companii în care ai vrea să faci practică și pune-te în contexte în care poți socializa profesional cu reprezentanții acestora.

Succes!

Comentarii (1)
  1. […] că indică felul în care vei termina, iar din perspectiva unui început de carieră să faci un internship este o practică din ce în ce mai îmbrățișată și chiar de curând recunoscută și de către […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter