Hot Now

Acces la sisteme educaționale din top 10 mondial pentru tinerii din București

15 09 2023, Portal HR , Comenteaza, 129 afisari

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, oportunităţi de angajare, consiliere educaţională şi vocaţională).

Universități din țări cu cele mai bune sisteme de educație din lume

Aflat la ediția cu numărul 31, IUF -The International University Fair aduce în București reprezentanții universităților și instituțiilor educaționale din Danemarca, Belgia, Italia, Austria, Irlanda, Elveția, Grecia, România, Olanda, Franța, Germania și Finlanda.Ultimele 4 se află în top 10 țări cu cele mai performante sisteme educaționale la nivel mondial (conform studiului realizat de Study International în iunie 2023).

În Olanda, aflată pe locul 8, universitățile de cercetare sunt în top 250 internațional și oferă peste 2.000 de programe în limba engleză. În plus, studenții au acces la un împrumut guvernamental care acoperă taxa de școlarizare. Franța atrage studenții cu burse pentru studii de licență, masterat și doctorat. Germania are una dintre cele mai mari rate de angajabilitate după absolvire din Europa (de aproximativ 92,2%), iar Finlanda se remarcă prin învățământul gratuit, mediul de învățare inovator și programele de tehnologia informației bine dezvoltate.

Informații despre 5.000 de programe de studiu din toate domeniile

Participanții IUF -The International University Fair pot afla informații despre 5.000 de programe de studiu (licenţă, masterat, doctorat) din domenii precum IT, inginerie, management, business, economie, antreprenoriat, marketing, medicină, psihologie, robotică, zoologie, echitație, sport, cinematografie, criminologie, graphic design, fashion design, film, media production, music production.

Consiliere educațională și vocațională gratuită în timpul evenimentului

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, vizitatorii pot primi îndrumare personalizată pentru a descoperi domeniile de studiu și universitățile care se potrivesc cel mai bine cu pasiunile și aspirațiile lor. Consilierii educaționali și consultanții vocaționali le pot oferi tinerilor informații despre proceduri de admitere, surse de finanțare și burse astfel încât aceștia să ia o decizie informată.

YouForum – Conferința care aduce față în față tinerii și cei mai cunoscuți profesioniști din România

Pe lângă discuțiile cu reprezentanții universităților, elevii de liceu și studenții pot participa și la Conferința YouForum, unde vor avea ocazia să discute cu peste 35 de invitați, profesioniști cu experiență în domeniile în care activează, printre care și Dragoș Petrescu (Președinte City Grill Restaurants), Selly (Antreprenor, producător de filme și creator de conținut), Ana Petcu (Artist), George Moroianu (Fondator Flip.ro), Maria Carusi (Psiholog clinician).

În această toamnă, IUF – The International University Fair se desfășoară în 3 orașe: București (30 septembrie și 1 octombrie), Iași (3 octombrie) și (Cluj) pe 5 Octombrie.

Înscrierile se pot face pe www.iuf.ro

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter