Hot Now

Alinierea Managementului Performanței la schimbările tehnologice și culturale ale unui business

24 05 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.053 afisari

Difficult times? SuperHeRoes are here!” a fost sloganul celei de-a IV-a ediții HR Summit Timișoara, unde peste o sută de participanți au fost prezenți pentru a-i cunoaște pe supereroii departamentelor de resurse umane din companii precum Rolls Royce, Stand for Development, Great People Inside sau Altex.

Rata de eșec a managerilor în comunicarea multiculturală

Iulian Ioniță, Senior Trainer, O.D. Consultant, Coach Colorful Cultures, a discutat la HR Summit Timișoara despre diferențele culturale și modalitatea în care acestea pot fi folosite drept avantaj în business. „O decizie influențată de emoții, la care se adaugă neînșușirea culturii cu care interacționezi, ar putea să îți strice bussinesul. 70% din manageri întâmpină dificultăți în comunicarea multiculturală. 90% dintre aceștia consideră că rezultatul financiar este influențat de comunicarea multiculturală ineficientă. Din acest motiv sunt importante cursuri spre această direcție”, a menționat acesta.

Managerii angajați din exteriorul companiilor au o rată de eșec de 66%. Cei identificți de către organizații ca fiind High Potentials, după ce sunt promovați, eșuează în proporție de 48%. Cel mai adesea, aceste eșecuri au loc în primele 18 luni de la on boarding”, susține Mădălina Bălan, Managing Partner Hart Consulting. „Dacă ne uităm la eșec și dacă ne uităm la bugete e interesant de văzut că se dau bani mai mulți pentru dezvoltare și nu pentru recrutare”, concluzionează Mădălina.

Care este marea dezamăgire a HR-ilor?

De la sistemul de învățământ nu ne mai putem aștepta să ne livreze oameni bine pregătiți. Normal că tinerii au luxul să spună lucrurilor pe nume. Așa au fost educați. Degeaba le vorbești angajaților despre lucruri mărețe dacă nu sunt dispuși să investească. Poți să ai țeluri mărețe dacă ai eliminat problema banilor”, a precizat Oana Datki, SEE Managing Partner Consulteam.

Studiul Regula lui Z, efectuat de Artwin Consulting susține că doar 30% din tinerii care urmează să intre pe piața muncii doresc să muncească în străinătate, în timp ce 70% dintre aceștia preferă să rămână în România. „Tinerii susțin că cele mai importante 3 calități pe care un manager ar trebui să le aibă sunt: comunicarea, în proporție de 65%, profesionalismul, în proporție de 50% și implicarea, 41%. Cu toate acestea, la întrebarea «Cât de mult timp vă așteptați să lucrați la primul angajator?», doar 12% au răspuns între 3 și 5 ani, în timp ce 68 % preferă să își schimbe locul de muncă după o perioadă cuprinsă între 6 luni și 3 ani”, a declarat Monica Soare, Managing Partner Artwin.

Managementul performanței – What goes around comes around?

„Ce nu a funcționat? Totul a mers în direcția corectă, însă managementul performanței nu a ținut pasul cu schimbările care au avut loc la nivel de business, de management, cultural, tehnologic și la nivelul generațiilor. Drept urmare, 1 din 5 angajați susțin că evaluarea performanței lor nu este analizată în mod constant, iar 44% dintre aceștia susțin că evaluarea nu este un proces onest. Pe de altă parte, 45% dintre specialiștii în HR consideră că procesul de evaluare a performanțelor nu reflectă nivelul real al angajaților, iar 30% dintre evaluări conduc către scăderea performanței”, menționează Keith Robson, Chief Officer, Rolls Royce.

De asemenea, Keith Robson a discutat despre criza personalului bine calificat, iar una dintre soluțiile sale este menținerea unei relații bune cu foștii angajați: „Din proprie experiență vă spun că trebuie să păstrezi o bună legătură cu foștii angajați pentru că niciodată nu știi când îi aduci înapoi. Trebuie să fim conștienți că lumea resurselor umane și paradigma se schimbă”.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În acest an, training session-urile se axează atât pe dezvoltarea personală, cât și pe cea profesională. Deoarece adaptabilitatea reprezintă una dintre cele mai importante și căutate abilități soft, anul acesta ne-am adaptat și noi! Evenimentul se va desfășura în mediul online astfel ești la un click distantă de o saptamână gratuita în care vei avea […]

Detalii

Legislația privind prevenirea și sancționarea discriminărilor și cea privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați au fost modificate de un act normativ ce se aplică de luni. Astfel, de-acum e considerată formă de discriminare și hărțuirea morală la locul de muncă, salariații hărțuiți putând fi despăgubiți, în urma deciziei unei instanțe […]

Detalii

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter