Secțiune susținută de

Angajat sau antreprenor?

Portal HR \ Opinia consultantului \ Angajat sau antreprenor?

În urmă cu mai bine de un an am ieşit din rândul angajaţilor  în urma unei reorganizări în compania pentru care lucram la acea vreme. După câteva săptămâni de pauză, am purces la evaluarea opţiunilor de carieră existente pentru mine în viitor. Am o experienţă frumuşică în industria căreia i-am ramas fidelă mai bine de 10 ani şi nu am stat niciodată prost la capitolul viziune si auto-motivaţie, aşa că CV-ul meu arată, în opinia mea, foarte ok.

Citindu-l , un specialist în HR m-ar incadra cu uşurinţă  în categoria Senior Middle Manager. Analiza mea a scos la iveală câteva lucruri interesante.  La capitolul specializare am descoperit cu stupoare că nu am una sau că am prea multe specializări, lucrând pe rând in vânzări, marketing şi resurse umane. Am un traseu de carieră  uşor neobişnuit, alegând să lucrez în resurse umane în perioada 2009-2010, după 10 ani de business. Am considerat această reorientare ca un plus, un set de competenţe care îmi oferă multe opţiuni. Biata de mine, nu bănuiam că mai multe opţiuni nu înseamnă nepărat mai bine.

Dar să revin la momentul zero.  Trebuia să iau o decizie, îmi caut o slujbă sau încerc să fac ceva pe cont propriu? Şi ce credeţi că am ales? Să le fac pe amândouă. M-am gândit că voi continua să îmi caut o slujbă în timp ce încerc să fac ceva pe cont propriu.

Rezultatul după un an? Nu am nici slujbă şi nici ceva pe cont propriu. Între timp motivaţia mea a coborât sub cote alarmante, au dispărut rezervele financiare, însă eu nu am renunţat.

Am acumulat însă şi puncte pozitive, am cunoscut câţiva free-lanceri, am testat câteva colaborări, am eliminat de pe listă câteva domenii în care credeam că voi excela, dar nu a fost aşa, am desfiinţat câteva mituri personale şi cred că am ajuns mai aproape de adevărata mea natură, cum bine spune Buddha.

Mi-am alcătuit o a doua listă conţinând convingeri şi comportamente care m-au împiedicat să generez bani pe cont propriu. Lista o voi comenta în următorul articol. Până atunci voi desconspira una din sursele mele de inspiraţie. Intraţi pe www.stevepavlina.com şi ascultaţi podcast-urile din secţiunea audio. Pe curând!

Afla mai mult despre experienta Mirelei aici sau citeste-i blogul Emaginatie.


Data articol: februarie 15, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam