Despre Grovo v-am mai spus deja. Și despre brand personal v-am mai povestit, insistând pe cât de important este în vremurile prin care trecem să țineți cont de toate „vehiculele” de comunicare a prezenței voastre profesionale în fața potențialilor angajatori.
Înregistrarea pe care vă propunem să o urmăriți azi (în ziua noastră de resurse) este o prezentare a lui Joshua Waldman, autor al cărții Job Searching with Social Media For Dummies. Subiectul principal de la care pornește este modul greșit în care este înțeles conceptul de brand personal și, evident, cum putem „vindeca” această problemă.
Urmăriți înregistrarea pentru a descoperi de ce e util să vă dați seama care sunt cele trei cuvinte care vă caracterizează, cele trei valori care vă definesc și cum să descoperiți ce cuvinte utilizează companiile pentru a găsi online profesioniști cu experiența voastră. Și asta e doar începutul…
Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]
DetaliiCustomer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]
Detalii91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]
DetaliiIndependenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]
Detalii
Din punctul meu de vedere, sa iti construiesti brandul personal in functiile de cuvintele cheie cele mai cautate de recrutori inseamna ca brandul tau nu mai este… personal, ci este un fel de produs pe care il servesti pietei in urma unei cercetari de marketing. Din cauza acestei filozofii, daca extrapolam discutia la reclamele la produse, nu mai gasesti nicio diferentiere intre companiile de telefonie mobila, iaurt, ciocolata, detergenti…
Sigur ca trebuie sa tii cont de ceea ce se cauta si sa te adaptezi, sa „fii in piata”, dar in acelasi timp trebuie sa constientizezi ca alte mii de oameni vor face exact acelasi lucru: vor cauta cele mai accesate 3 cuvinte cheie si isi vor construi profilul pe ele. Si atunci vor exista mii de profile identice sau greu diferentiabile.
In schimb, daca iti construiesti brandul in functie de ce simti tu si de ce probleme stii sa rezolvi, daca iti gasesti o nisa potrivita si daca poti dovedi ca esti bun in ceea ce faci, vei iesi in evidenta online in alte moduri (de exemplu, oamenii iti vor da like si share la articolele de pe blog) si cu siguranta nu vei ramane nedescoperit multa vreme.
@Iulia, multumim pentru comentariu. E un punct de vedere cu care suntem de acord. Nu ni se pare nici noua o solutie sa mergi pe tipare de tip copy/paste. Credem ca tocmai aici intervine creativitatea si diferenta semnificativa. Cum faci sa faci ceva diferit cu 3 cuvinte care ii mai reprezinta (teoretic) si pe multi alti profesionisti. Forma si continutul… vechea dilema…