Cât de «sănătoase» sunt companiile din România?
Printr-un demers de cercetare unic în România, revista Business Review, alături de D&D Research și specialiști din cadrul Universității București, invită companiile din țara noastră să măsoare gradul de well-being (starea de bine și confortul psihologic) al angajaților și al organizațiilor în care aceștia activează.
Demersul de cercetare, demarat începand cu 1 Septembrie, va genera Indicele de Well Being (Organizational Wellbeing Index) și are drept obiectiv recunoașterea și premierea celor mai ridicate punctaje, precum și a inițiativelor pozitive legate de acele dimensiuni ale well being-ului măsurate de studiu.
În ce constă proiectul?
- Cercetare — în perioada Septembrie – Octombrie vor fi măsurate 18 dimensiuni legate de well-being, incluzând satisfacția față de muncă, conflictul muncă-viață personală, implicare în munca sau obiceiuri de viață sănătoasă.
- Eveniment: Gala — vor fi acordate premii companiilor cu rezultate remarcabile și cu inițiative cu impact asupra dimensiunilor măsurate.
„Ca inițiatori ai demersului și promotori ai mediului de afaceri, suntem mândri de tot ceea ce aducem nou prin acest proiect. OWB Index nu doar că este primul care folosește un instrument științific dedicat, dar și măsoară dimensiuni de larg interes, cum sunt burnout sau workaholism. Prin parteneriatul cu D&D Research, ne bucurăm să putem oferi gratuit companiilor participante rezultate extrem de utile pentru dezvoltarea unor politici de bunăstare care să fie eficiente și sustenabile în organizație și care să aducă mai mult „bine” în mediul de business, în general” a declarat Adina Crețu, Marketing Manager Business Review.
Metodologie:
Anchetă sociologică, survey organizațional, chestionar autoaplicat online în perioada Septembrie-Octombrie.
La această primă ediție a studiului, universul eșantionului cuprinde urmatoarele 7 industrii: Pharma & Healthcare, Telecom, IT&C, Professional Services, Retail, Banking & Finance. Orice persoană juridică înregistrată în România, activă de cel puțin 12 luni și cu un număr minim de 50 de angajați se poate înscrie la studiu.
Ce beneficii au participanții la studiu?
- Accesul la un instrument științific de măsurare unic în România
- Date care permit comparabilitatea în cadrul industriei în care activează, precum și raportarea la întregul mediu de business din România
- Informații despre cele mai frecvente antecedente și consecințe ale OWB
- Rapoarte personalizate fiecărei companii
Apel la înscrieri
Pentru mai multe detalii despre acest demers și înscrierea companiilor în proiect, puteți contacta echipa Business Review la adresa marketing@business-review.ro.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam