Hot Now

Ce ajutoare şi facilităţi acordă statul pentru angajatori şi în ce condiţii

20 10 2014, Lege Start , Comenteaza, 2.734 afisari

În intenţia de a reduce şomajul, statul oferă pentru angajatori o serie de facilităţi, care sunt reglementate prin dispoziţiile din Legea nr. 76/2002 privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Formare profesională

Subvenţii la cheltuielile de formare profesională. Angajatorul care organizează cursuri de formare profesională pentru angajaţii săi poate primi, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, o sumă reprezentând 50% din cheltuieli.

Angajatorul trebuie să aibă aceste cursuri cuprinse în planul annual de formare profesională, iar cursurile trebuie să fie derulate furnizori de servicii de pregătire profesională autorizaţi.

Programul trebuie să acopere cel mult 20% din personalul angajat, iar ajutorul de la bugetul asigurărilor pentru şomaj se acordă o singură dată în cursul unui an calendaristic.

Angajatorul este obligat să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor participante la programul de pregătire profesională, pentru care s-a acordat ajutorul, cel puţin un an de la data acordării sumei. În caz contrar:

– va trebui să restituie, în totalitate, subvenţia acordată pentru fiecare persoană, plus dobânda de referinţă în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, dacă încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenţilor, anterior termenului de cel puţin 18 luni de la data încheierii;

– nu mai poate beneficia de subvenţii o perioadă de doi ani de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ale persoanelor respective.

Subvenţia se acordă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de la capitolul “învăţământ”, angajatorilor selectaţi de agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, cu respectarea reglementărilor aplicabile în domeniul ajutorului de minimis. În acest scop, angajatorul trebuie să încheie, cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă, un contract privind subvenţionarea parţială de către agenţie a cheltuielilor efectuate cu serviciile de formare profesională.

Aflați mai multe informații citind tot articolul de Eugen Staicu de pe Legestart: Ce ajutoare şi facilităţi acordă statul pentru angajatori şi în ce condiţii?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter