Hot Now

Ce lecții trebuie să învețe companiile pentru a se proteja mai bine de atacurile cibernetice  

06 02 2020, Portal HR , Comenteaza, 329 afisari

Studiul Accenture State of Cyber Resilience indică ce trebuie să facă diferit organizațiile pentru a se apăra mai bine împotriva atacurilor cibernetice

În ciuda investițiilor semnificative în tehnologii avansate de securitate cibernetică realizate în ultimii trei ani, mai puțin de o cincime dintre organizații opresc în mod eficient atacurile cibernetice și reușesc să identifice și să remedieze breșele de securitate suficient de rapid pentru a reduce impactul acestora, potrivit unui nou studiu Accenture.

Cel de-al treilea studiu anual Accenture State of Cyber Resilience privind securitatea cibernetică are la bază un sondaj la care au răspuns peste 4.600 de profesioniști din domeniul securității la nivel mondial și explorează felul în care companiile prioritizează securitatea, eficacitatea eforturilor curente de securitate și impactul noilor investiții legate de securitate.

Din analiza detaliată a performanței în domeniul securității cibernetice, studiul a identificat un grup de elită denumit „Lideri” – 17% din eșantionul de cercetare – care obține rezultate semnificativ mai bune din investițiile în securitatea cibernetică decât alte organizații. Liderii au demonstrat că obțin rezultate mai bune la cel puțin trei dintre următoarele patru categorii: opresc mai multe atacuri, găsesc breșele de securitate mai rapid, le remediază mai rapid și reduc impactul acestora. Studiul a identificat un al doilea grup, care cuprinde 74% dintre respondenți, drept „non-lideri” – cu performanță medie în ceea ce privește rezistența la atacurile cibernetice.

„Analiza noastră a identificat un grup de organizații care ies în evidență și care par să fi găsit secretul securității cibernetice atunci când vine vorba de cele mai bune practici”, a declarat Kelly Bissell, care conduce Accenture Security la nivel global. „Liderii din sondajul nostru sunt mult mai rapizi la detectarea unei breșe de securitate, la mobilizarea pentru a răspunde rapid, la reducerea daunelor și la readucerea operațiunilor la normal.”

Spre exemplu, liderii aveau de patru ori mai multe șanse decât non-liderii să detecteze o breșă de securitate în mai puțin de o zi (șanse de 88% vs. 22%). Iar atunci când toate sistemele de apărare au dat greș, aproape toți liderii (96%) au rezolvat breșele de securitate în 15 zile sau mai puțin, în timp ce aproape două treimi dintre non-lideri (64%) au avut nevoie de mai mult de 16 zile. De fapt, timpul a fost de peste o lună pentru aproape jumătate dintre non-lideri.

Conform studiului Accenture, costul mediu pentru un atac cibernetic pentru non-lideri a fost de 380.000 dolari per incident. Dacă aceștia și-ar schimba strategia și ar funcționa după modelul liderilor, ar putea reduce costurile per atac cu 72%, ceea ce reprezintă o economie potențială de 273.000 dolari pentru fiecare breșă de securitate. Având în vedere o medie de 22 de incidente pe an, acest lucru ar însemna o economie potențială de 6 milioane dolari pe an pentru non-lideri.

Studiul a mai constatat că mai mult de patru din cinci respondenți (83%) consideră că organizațiile trebuie să se gândească dincolo de asigurarea propriilor lor companii și să ia măsuri mai bune pentru a asigura ecosistemele furnizorilor. În plus, în timp ce programele de securitate cibernetică concepute pentru protejarea datelor și a altor active cheie securizează în mod activ doar aproximativ 60% din ecosistemul de afaceri al unei organizații, care include furnizori și alți parteneri de afaceri, 40% din încălcări apar pe această cale.

“Numărul considerabil de relații cu furnizorii pe care majoritatea organizațiilor le au reprezintă o provocare semnificativă pentru capacitatea lor de a monitoriza acel ecosistem de afaceri”, a adăugat Bissell. „Cu toate acestea, având în vedere procentul mare de breșe de securitate care au loc în lanțul de aprovizionare al unei organizații, companiile trebuie să se asigure că sistemele de protecție cibernetice se întind dincolo de propriile ziduri.”

Accenture Security recomandă trei măsuri practice pe care organizațiile le pot lua pentru a fi mai asemănătoare liderilor în ceea ce privește securitatea cibernetică:

  1. Investiți pentru viteza operațională – prioritizați tehnologia care se concentrează pe detectarea, răspunsul și recuperarea mai rapidă.
  2. Atrageți valoare din noile investiții – scalați, instruiți și colaborați mai mult.
  3. Susțineți ceea ce aveți – mențineți investițiile existente și performați mai bine la elementele de bază.

Pentru a afla mai multe despre cercetare, descărcați cel de-al treilea studiu Accenture State of Cyber Resilience de  aici.

Metodologie

Accenture Research a discutat cu 4.644 de directori reprezentând companii cu venituri anuale de cel puțin 1 miliard de dolari din 24 de industrii și 16 țări din America de Nord și de Sud, Europa și Asia Pacific. Aproape toți respondenții (98%) au fost singurul sau principalul factor decisiv în ceea ce privește strategia și cheltuielile de securitate cibernetică a organizației lor. Studiul a fost efectuat în perioada aprilie-mai 2019.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Ca urmare a răspândirii epidemiei COVID19 și a instituirii stării de urgență ce limitează circulația persoanelor, redacția Revistei CARIERE a hotărât să pună gratuit la dispoziția cititorilor săi ediția digitală a publicației, începând cu Martie 2020. Este o formă de respect și de grijă față de integritatea oamenilor și față de nevoia lor de a […]

Detalii

Echipa Biz a lansat astăzi BizRomânia, un proiect special care include site-ul BizRomania.ro și ediția specială a revistei, Biz România. Realizat în timp record, proiectul este dedicat comunității de business și oferă recomandări și soluții de la cei mai puternici experți și analiști pentru traversarea cu bine a crizei coronavirusului. „Acum este nevoie mai mult […]

Detalii

Inițiativa „Reacție pentru educație”, susținută de Ministerul Educației și Cercetării și inițiată de Narada, cu sprijinul Cora România, lansează o platformă digitală care ușurează accesul la educația la distanță pentru cel puțin 30.000 de profesori și elevii lor. Reacție pentru educație este un plan de intervenție, structurat pe două dintre cele mai plauzibile scenarii posibile […]

Detalii

Autor: Claudia Sofianu, Partener, Liderul Diviziei de Impozit pe venit și contribuții sociale, EY România Efectele pandemiei COVID-19 asupra relației dintre angajați și angajatori sunt încă incomplet cunoscute și greu de anticipat în acest moment, dar printre ele ar putea fi: reducerea mobilității oamenilor, folosirea accentuată a mijloacelor de comunicare la distanță și a tehnologiei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter