Hot Now

Ce reguli trebuie să respecte în 2015 angajatorii care folosesc zilieri

23 02 2015, Avocatnet , Comenteaza, 3.686 afisari

Legea zilierilor a fost modificată semnificativ pe parcursul anului recent încheiat, astfel că, în 2015, cei care vor să foloseascp zilieri pentru activitățile ocazionale trebuie să respecte reguli noi. Încălcarea acestora poate fi sancționată cu amenzi ce ajung până la 20.000 de lei.

Schimbările importante la Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri au fost introduse în iunie 2014, acestea vizând, în principal, obligațiile părților, plata activităților ocazionale și domeniile de activitate.

Zilierii pot să desfășoare activități necalificate ocazionale – pentru care să fie plătiți – pentru persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

În acest sens, raportul de muncă se stabilește prin acordul de voință al părților, fără să fie necesară încheierea unui contract individual de muncă, pentru o durată de cel puțin o zi.

„Durata activității ocazionale care poate fi exercitată în temeiul prevederilor prezentei legi este de minimum o zi, corespunzător cu opt ore de muncă. Durata zilnică de executare a activității unui zilier nu poate depăși 12 ore, stabilește actul normativ.

Important! Legea prevede că angajatorii pot să folosească zilieri pentru o perioadă de cel mult 90 de zile, într-un singur an calendaristic (dar cele 90 de zile nu trebuie să fie consecutive, pentru că acestea se cumulează), iar aceștia nu pot fi utilizați la munci de care să beneficieze un terț.

Registrul de evidență a zilierilor, obligatoriu pentru angajatori

Pentru a ține evidența zilierilor folosiți, angajatorii trebuie să întocmească zilnic un registru în care să-i înregistreze pe aceștia. Excepție fac perioadele în care nu se folosesc zilieri.

De asemenea, angajatorii sunt obligați să înainteze lunar, către insectoratul teritorial de muncă (ITM), un extras al Registrului de evidență a zilierilor, mai prevede Legea nr. 52/2011: „Beneficiarul va înainta lunar, până cel târziu la data de 5 a fiecărei luni, către inspectoratul teritorial de muncă unde își are sediul, un extras al Registrului de evidență a zilierilor conținând înregistrările din luna precedentă. Transmiterea extrasului se poate face și pe suport electronic, după caz”.

Aflați toate informațiile de care aveți nevoie pe acest subiect citind articolul Ce reguli trebuie sa respecte in 2015 angajatorii care folosesc zilieri de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter