Secțiune susținută de

Cele mai apreciate destinații pentru nomazii digitali: România se clasează pe locul 3, conform VisaGuide.World

Portal HR \ Work from anywhere \ Cele mai apreciate destinații pentru nomazii digitali: România se clasează pe locul 3, conform VisaGuide.World
digital nomad

Chiar dacă în lumea resurselor umane se discută din ce în ce mai intens despre întoarcerea la birou, studiile internaționale arată că munca la distanță încă persistă, iar angajații caută activ modalități de a combina călătoriile cu angajamentele profesionale. Site-ul american CNBC menționează că VisaGuide.World, o resursă online pentru informații despre vize la nivel global, a evaluat țările pe baza unor criterii esențiale pentru stilul de viață al nomazilor digitali în Digital Nomad Visa Index, iar România a ajuns pe locul al treilea.

Criteriile de clasificare includ disponibilitatea vizelor active, viteza internetului, politici fiscale și durata șederii fără a plăti taxe, cerințele de venit pentru cererile de viză, costul vieții în euro, punctajul global cu privire la sistemul de sănătate (GHS) și popularitatea turistică a destinației.

Digital Nomad Visa Index plasează România pe locul 3, în timp ce Spania și Argentina sunt menționate pe primele două locuri. Emiratele Arabe Unite, Croația, Portugalia, Uruguay, Malta, Norvegia și Andorra se află printre primele 10 țări din clasament.

România în top 3 pentru nomazii digitali

Conform Digital Nomad Visa Index, România se evidențiază prin viteza internetului de 260,97 Mbps, costurile de trai accesibile pentru nomazii digitali de 539,7 euro pe lună și politici fiscale favorabile – nomazii digitali beneficiază de un an fără impozit în țară. În plus, România obține recunoaștere pentru atractivitatea turistică în creștere, ocupând locul 8 în clasament. De asemenea, platforma oferă informații complete despre obținerea vizei pentru România aici.

De ce este Spania în topul destianțiilor nomazilor digital

Pentru această ediție, Spania ocupă prima poziție ca destinație principală pentru nomazii digitali, având un scor impresionant de 4,50 din 5. Începând cu 2023, viza de lucru la distanță a Spaniei permite persoanelor să locuiască în țară timp de până la un an, cu o condiție impusă de a avea un venit lunar care depășește 2.600 de euro sau 2.750 de dolari americani, adică cel puțin dublul salariului minim din Spania.

De asemenea, conform Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Spania, solicitanții pentru viza de nomad digital nu trebuie să aibă antecedente penale în Spania sau oriunde altundeva în lume în ultimii cinci ani. Ei trebuie să fie în posesia unei asigurări private de sănătate, să încheie un contract de muncă pe o durată de un an cu o companie din afara Spaniei și să aibă cel puțin trei ani de experiență în domeniul lor de activitate sau o diplomă de studii superioare.

La începutul acestui an, Spania a anunțat și că permite soților/soțiilor și familiilor să se alăture solicitanților care au obținut viza de nomad digital, dacă aceștia au salarii mai mari decât suma minimă necesară. Astfel, solicitantul trebuie să prezinte un venit suplimentar de 1.000 de dolari pe lună pentru fiecare membru al familiei. Ulterior, solicitanții trebuie să dispună de o sumă suplimentară de 335 dolari de persoană pe lună. De exemplu, pentru ca o familie de patru persoane să se mute în Spania, solicitantul trebuie să demonstreze venituri de 4.350 dolari pe lună sau aproximativ 52.200 de dolari pe an.

Întregul top Digital Nomad Visa Index este disponibil aici.

Data articol: decembrie 18, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam