Hot Now

Cine vrea sa lucreze cu Marlon Brando?

16 11 2010, Portal HR , Un comentariu, 5.320 afisari

Evident, intrebarea e metaforica si usor retorica. Problema pe care ne-a ridicat-o articolul de pe HR Toolbox este una la care ne gandim de ceva vreme: cum gestionezi un angajat dificil?

Cum te asiguri ca o nemultumire personala nu escaladeaza intr-un conflict, mai ales in situatiile in care angajatul este un orator bun? Si nu in ultimul rand, ce faci daca persoana cu potential maxim de carcoteala este si unul dintre cei mai buni performeri pe care ii ai in echipa?

Iata cateva recomandari de bun simt (cateva din articol si cateva de la noi) dar adesea ignorate (pe principiul ca daca ne prefacem ca nu vedem un comportament negativ, poate dispare):

1. Asigura-te ca angajatul ocupa pozitia potrivita cu profilul sau profesional, motivational si de valori si ca este echipat cu tot ce are nevoie pentru a-si face bine treaba. Credem noi ca aici este vorba de mai mult decat un training adecvat. Importante sunt si resursele si sustinerea reala de care beneficiaza.

2. Evalueaza in ce masura natura jobului ii impune angajatului sa fie (mai) dificil. Cu cat este mai critica relevanta rezultatelor pe care trebuie sa le obtina, cu atat este posibil ca nivelul de stres sa creasca.

3. Evaleaza dinamica grupului. Vestea buna (pentru manager) este ca daca reuseste sa aduca in echipe persoane care sa neutralizeze energiile negative ale angajatului dificil, efortul sau este mai mic.

4. Analizeaza si constientizeaza daca nemultumirea este punctuala sau o atitudine si un mod de lucru permanent. Daca este vorba de o situatie temporara, nu sunt motive mari de ingrijorare (dar trebuie rezolvata), daca este o atitudine in sine, acesta e abia inceputul problemelor si ignorarea lor nu le va face sa dispara. Coaching-ul poate fi o solutie buna in astfel de situatii, mai ales daca este vorba de un angajat valoros.

5. Analizeaza in ce masura nemultumirea poate fi constructiva. Daca este doar o carcoteala sterila, atunci e vorba de un comportament care trebuie corectat. Daca insa, propune solutii si alternative, atunci merita luata in calcul.

Nu in ultimul rand, metoda evaluarilor la 360 grade poate sa joace un rol esential: il ajuta pe carcotas sa inteleaga care este imaginea pe care o proiecteaza in afara si modul in care aceasta afecteaza performanta sa si pe a celor din jur.


Comentarii (1)
  1. […] This post was mentioned on Twitter by ImpreunaReusim, Mihaela Georgescu and CariereOnline.ro, Portal HR. Portal HR said: Cine vrea sa lucreze cu Marlon Brando? http://portalhr.ro/?p=786 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter