Recunoscut pentru firea inovatoare în HR şi pentru modul în care reuşeşte să transforme orice idee într-una de succes, Heiko este considerat Tony Stark al industriei din care face parte.
Heiko Fischer, fondator Resourceful Humans, lider mondial în industria leadership-ului şi a consultanţei, se număra printre speakerii prezenţi la Signal Connect Timişoara.
Graţie experienţei vaste în domeniu şi a activităţii realizate în cadrul organizaţiilor internaţionale, Heiko a acordat pentru Signal Connect un interviu, în care a povestit despre strategiile, responsabilităţile şi provocările pe care le presupune domeniul resurselor umane.
Am fost concediaţi. Glumesc, totul a început dintr-un instinct. Nimeni nu îşi doreşte departament de resurse umane. Oricine îşi doreşte o companie grozavă, care să creeze valoare pentru clienţi, însă nimeni nu se trezeşte dimineaţa având în minte: astăzi îmi voi petrece timpul în departamentul de HR şi va fi grozav! Nu, echipele sunt mulţumite când nu au nevoie de HR. Datorită experienţei joburilor anterioare am ajuns să creăm RH şi acum ajutăm alte organizaţii să atingă obiectivul: cel mai bun HR e atunci când nu ai nevoie de HR. Am gândit un cadru agil, bazat 100% pe antreprenoriat şi 0% pe birocraţie. Soluţia noastră de business e un mix strategic între strategia lui Barack Obama şi Tony Stark, dus la un alt nivel.
Evident, a fost o mare onoare să fim recunoscuţi ca o companie de prestigiu. În special din momentul în care soluţiile noastre nu sunt aşa uşor de digerat. Totul începe cu ce facem noi: Consultanţă sau Technologie? Răspunsul este da! Datorită sistemului agil pe care l–am creat, putem oferi soluţii tehnologice integrate care conduc către schimbare. Mergem către originea problemei, căutăm o rezolvare, fără a trata symptomatic o problemă. În final, e satisfăcător deoarece arată că am rămas dedicaţi, credem în valori, iar clienţii noştri sunt recunoscuţi ca parteneri.
Este o paralelă interesantă. Instrumentele pe care noi le creăm se adaptează nevoilor oamenilor, nu invers. Cu toate acestea, ele necesită un nivel de disciplină, responsabilitate şi angajament, indiferent că vorbim de companii tradiţionale, executive sau non-conformiste. Cred că lui Tony i–ar fi plăcut ce facem noi şi poate ar fi chiar de acord să le conducă.
Eu nu sunt un bun manager, iar HR-ul nu este punctul meu forte. Mai mult decât atât, majoritatea inovaţiilor au apărut prin prismă faptului că nu am cunoscut domeniul resurselor umane şi partea legală pe cât mi-aş fi dorit. Cu toate acestea, am recrutat, evident, oameni cu multă experienţă în domeniul resurselor umane, atât în startup-uri, cât şi în corporaţii mari : tineri şi oameni cu experiență. Preţuim diversitatea. Uneori, să nu ai habar de anumite lucruri e firesc, întrebările puerile ducând la soluţii mai interesante decât te-ai fi aşteptat.
Nucleul de filosofie de management este alimentat de democraţie, nu? Consilierul nostru, profesorul Gilbert Probst, Directorul general al Forumului Economic Mondial, a declarat recent că, „Democraţia este cea mai cunoscută cale de abordare sistemică a complexității”.
RH-Way oferă un cadru umil şi bine gândit pentru a pune în aplicare sistemul democratic şi antreprenorial. în orice sistem social. Pe scurt, democraţia funcţionează bine într-o comunitate diversă.
Nu există bine sau rău în diversitate, în special în privinţa vârstei, doar lipsa ei poate crea un precedent periculos. Oricine şi-a petrecut Crăciunul în familie alături de două, trei generaţii, ştie care sunt avantajele şi provocările diversităţii de vârstă.
În timpul discursului meu auzim despre munca noastră privind diversitatea. Aici este o organizaţie în care HR-ul crede cu adevărat în diversitate. Tânăr nu înseamnă neapărat performant, așa cum nici matur nu înseamnă învechit.
Într-adevăr sunt curios şi nerăbdător .Îmi place să explorez puncte cheie de pe hartă, nu am fost niciodată la Timişoara, şi nici nu ştiu ce lucruri bune faceţi acolo sau provocările pe care le aveţi. Aşa că va rog să mă provocaţi, să vă spuneți punctele de vedere. Eu vin să învăţ de la voi, aşa cum sper că voi veţi învaţa lucruri de la mine. Abia aştept să ne vedem!
Tema ediţiei de anul acesta este Managing Generations, unde accentul cade pe modul în care generaţiile lucrează împreună mai mult decât în trecut.
Înscrierile se realizează pe site-ul oficial al evenimentului www.signalconnect.ro.
Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]
DetaliiÎn perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]
Detalii39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]
DetaliiŞapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]
Detalii