Hot Now

Cum a fost la Zilele Biz 2011

11 11 2011, Cristiana Constantinescu , Comenteaza, 4.761 afisari

A zecea ediție a evenimentului Zilele Biz a avut loc între 7 și 11 noiembrie la Hotel Howard Johnson. S-a vorbit despre antreprenoriat, inovație, management, CSR și media&marketing. Dintre cele cinci teme abordate la Zilele Biz 2011 ne vom opri asupra discuțiilor din ziua 3, când s-a vorbit despre Management.

Speakerii au fost Violeta Ciurel (CEO & President, AXA Life Insurance), Oliver Olson (Rector, Maastricht School of Management Romania), Amalia Sterescu (Vice President Global Renewals Centers, Oracle), Mihaela Perianu (Managing Partner, AIMS Human Capital), Liviu Sfrija (Președinte Henkel), Steven van Groningen (Președinte & CEO Raiffeisen Bank), Mădălina Uceanu (Career Coach & Senior HR Advisor, CareerAdvisor), Ivan Patzaichin, Teodor Frolu (Owner, DC Communication), Sorin Faur (HR Coordinator, BDO Balcani) și Mihai Stănescu (Managing Partner, RoCoach).

Despre leadership și nevoia de schimbare

Criza economică a schimbat mediul de afaceri și, totodată, modul de gândire al managerilor din România.

Violeta Ciurel, CEO&President, AXA Life Insurance, a spus că, în condițiile actuale, ale nevoii de pregătire pentru o potențială luptă cu un al doilea val de criză, schimbarea la nivel de leadership e un avantaj, iar companiile care nu sesizează necesitatea ajustării la nevoile pieții dispar în timp.

Oliver Olson (Rector, Maastricht School of Management Romania) ne-a demonstrat că marii leaderi au câteva trăsături în comun: pasiune, competențe și viziune, ca să fii leader trebuie să fi cel mai bun în ceea ce faci și să cunoști perfect direcția către care te îndrepți.

Liviu Sfrija, (Președinte Henkel) a declarat: “eu văd o șansă în criză. Pentru că, în vremuri de boom economic, e greu să vedem defectele. Criza e un catalizator pentru manageri, cei care sunt buni pot deveni și mai buni”.

“Un leader adevărat înțelege drumul direct care duce la rezultatul dorit. Trebuie să aibă o viziune clară”, a spus Steven van Groningen (Președinte & CEO Raiffeisen Bank).

Mihai Stănescu (Managing Partner, RoCoach) a avut un punct de vedere diferit, arătând că modelul organizației care are un leader e depășit. “Organizațiile au un sistem de leadership care nu depinde de oameni. Putem vorbi de un leadership de sistem”, a spus el.

Mihaela Perianu (Managing Partner, AIMS Human Capital) a adus în discuție coexistența, în cadrul companiilor, a trei generații: Boomers (născuți între 1945-1964), Generația X (1965-1981) și Generația Y (1982-2000). Fiecare cu trăsături de personalitate distincte și stil de lucru diferit. De aceea, e nevoie să scăpăm de propriile noastre prejudecăți și să fim nepărtinitori.

Antreprenoriatul social în România

Ivan Patzaichin și Teodor Frolu (DC Communication) au vorbit despre noul lor proiect, Rowmania, (aflați mai multe pe www.rowmania.ro) care a pornit de la ideea de a aduce împreună un model (marele sportiv Ivan Patzaichin) și o gândire de business.

Mădălina Uceanu (Career Coach & Senior HR Advisor, CareerAdvisor) a subliniat faptul că aceia care doresc să pornească pe drumul antreprenoriatului ar trebui să se gândească în primul rând cui se adresează și ce parteneri ar putea coopta. A mai evidențiat și diferența dintre antreprenoriatul social și ONG-uri: spre deosebire de ONG-uri, antreprenoriatul social devine la un moment dat sustenabil.

“Piața de CSR din România e bolnavă”, a spus Teodor Frolu. Proiectul Rowmania are două componente: o parte de business și o una socială. E o formă de antreprenoriat social, care oferă niște soluții, dezvoltă un business care să genereze venituri pentru locuitorii zonei respective.

Sursa foto.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter