Hot Now

Cum alegi între doi candidați la fel de buni

01 11 2017, Career Advisor , Comenteaza, 2.641 afisari

Sunt situații (unii ar spune fericite :-)) în care procesul de recrutare a ajuns în etapa în care doi dintre candidații evaluați par să fie potriviți pentru poziția vacantă. Decizia care să fie cel ales nu este aproape niciodată una ușoară, mai ales dacă vorbim despre poziții cheie în schema organizațională, pentru care performanța imediată, dar și pe termen lung, este esențială.

Articolul de pe Undercover Recruiter pe care vi-l recomandăm azi dezbate acest subiect din punctul de vedere al pieței muncii din Marea Britanie, făcând apel la statistici referitoare la dificultatea identificării unor candidați potriviți pentru pozițiile cheie din organizații. Evident, statisticile lor nu sunt relevante pentru piața din România, dar experiența ne-a arătat că dificultatea alegerii este și la noi o realitate pentru care puțini angajatori sunt cu adevărat pregătiți.

Iată, așadar, ce ar fi bine să faceți dacă va trebui la un moment dat să alegeți între doi candidați aparent la fel de buni:

  1. Să priviți problema în ansamblu și pe termen lung (Care dintre candidați are un set de competențe mai probabil să dea rezultate pe termen lung? Ce competențe tehnice sunt dezirabile și la care le regăsiți imediat? Care dintre candidați este mai interesant de dezvoltare și învățare și a făcut dovada acestui interes în trecut? Care are un potențial de leadership mai dezvoltat?)
  2. Să evaluați potrivirea cu cultura organizațională (Care dintre cei doi candidați a comunicat mai ușor cu ceilalți membri ai echipei? Care pare să aibă un profil motivațional mai apropiat de cel al angajaților care performează acum în companie?)
  3. Să analizați nivelul de interes și entuziasm (În întâlnirile pe care le-ați avut, care dintre cei doi candidați a părut mai interesat de poziție, companie, echipă?)

Dacă nici după ce ați pus în balanță aceste informații nu puteți lua o decizie, articolul recomandă să aveți în vederea varianta în care îi angajați pe amândoi. Adesea, însă, din motive de buget, acest lucru nu este posibil. Va trebui, deci, să îl alegeți pe unul dintre ei și pentru asta vă recomandăm să parcurgeți și articolul original How to Decide Between Two Quality Candidates.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter