Una din marile provocări ale proceselor de recrutare pentru poziții de entry-level este evaluarea potențialului candidaților care, în multe cazuri, au o experiență de muncă limitată sau aproape inexistentă.
Pentru că nu au la ce să se raporteze, celor care candidează pentru poziții de intrare în organizație le va fi dificil să răspundă pertinent la întrebările de tip STAR, să dea exemple de situații în care s-au folosit de o competență specifică pentru a depăși un moment dificil etc. Fără aceste exemple, procesul de evaluare riscă să se simplifice foarte tare, iar lipsa informațiilor relevante poate duce la decizii de angajare mai puțin inspirate.
Articolul de pe Blogging4Jobs pe care vi-l recomandăm azi abordează acest subiect oferind câteva idei direct aplicabile în procesele de recrutare a proaspeților absolvenți. Iată câteva din recomandările care ne-au atras atenția:
1. În recrutările pentru pozițiile de entry-level, prioritar este potențialul. Nu vă agățați de experiența anterioară și de întrebările standard care vă ajută să o descoperiți.
2. Deși mai puțin evident în CV decât experiența (nu este cuantificabil în ani), potențialul își face simțită prezența de-a lungul evoluției unei persoane, indiferent de etapa în care se află. Este important pentru evaluator să caute indicii diferite (chiar și în CV, dar mai ales în discuție).
3. Candidații cu potențial sunt cei care, de la vârste fragede, au reușit să facă ceea ce și-au propus. Poate că au început să muncească de la o vârstă foarte fragedă (aspect care comunică ceva despre nevoia de autonomie), poate au participat la competiții sportive și au avut rezultate notabile sau au încercat să-și pună pe picioare propriul business etc.
4. Nevoia de a avea succes nu este, în sine, suficientă. Evaluatorul trebuie să caute dovezi concrete ale succesului. În general, candidații cu un nivel bun de automotivare și un sistem de valori echilibrat au rezultate notabile în diverse zone profesionale și/sau personale.
Descoperiți mai multe informații despre cum puteți evalua potențialul candidaților tineri citind tot articolul Identifying Potential in Young Professionals.
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]
DetaliiAstăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]
DetaliiDiscuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]
DetaliiBusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]
Detalii