Hot Now

Cum mă pregătesc pentru interviu

23 05 2012, Career Advisor , Un comentariu, 10.675 afisari

Monica ne-a scris:

Caut de ceva vreme un loc de muncă și după luni bune de trimis aplicații aproape în neant am primit zilele trecute telefonul mult așteptat și o invitație la interviu pentru una din pozițiile la care am aplicat. Aproape că nu îmi vine să cred că merg în sfârșit la un interviu, am emoții foarte mari și nu știu cum să mă pregătesc, ce să mă asigur că spun ca să fac o impresie bună. Ce mă sfătuiți?

Noi îi răspundem:

În primul rând: Felicitări! Având în vedere criza de pe piața muncii și dificultatea cu care apar poziții vacante, o invitație la interviu este o veste bună cel puțin din câteva motive:

1. Înseamnă că profilul tău a trecut cu succes prin filtrul de preselecție și că ai îndeplinit acele criterii esențiale fără de care nici nu se pune problema unei discuții față în față.

2. Un interviu este o ocazie foarte bună pentru tine de a-ți exersa prezența și discursul, de a afla mai multe despre așteptările angajatorului, de a te racorda la realitățile pieții etc.

3. Ai șanse (mici, dar există) ca după interviu (fie că ești sau nu acceptată în etapa următoare) să primești un feedback referitor la profilul tău/nevoi de îmbunătățire etc.

4. Ai șansa să descoperi, discutând cu un potențial angajator, că aveai o imagine corectă sau, dimpotrivă, eronată despre organizația respectivă/poziția vacantă etc.

Revenind la întrebarea din mesajul tău, e util ca înainte de interviu să te asiguri că:

1. Știi exact unde trebuie să ajungi și cu cine te întâlnești (fă, eventual, un drum de recunoaștere înainte și asigură-te că îți aloci timp suficient pentru a ajunge la ora stabilită. În caz că trebuie totuși să anunți că întârzii sau că nu mai poți ajunge, fă asta din timp și în acest scop asigură-te că ai un număr de telefon al persoanei respective.)

2. Ai informații detaliate despre companie și poziția pentru care se face recrutarea. E util să mai citești o dată anunțul și să încerci să afli cât mai multe informații despre angajator, dar și despre ce presupune în general poziția respectivă ca responsabilități și seturi de competențe.

3. I-ai trimis persoanei cu care urmează să te întâlnești ultima variantă (cea mai actualizată) a CV-ului tău. Nu aștepta până la interviu pentru a te duce tu cu ea printată, este mai bine ca evaluatorul să aibă timp să-ți citească CV-ul înainte de discuția față în față.

4. Ai revăzut CV-ul și ai explicații clare (și corecte) ale eventualelor perioade de pauză, colaborări prea scurte (care pot ridica semne de întrebare).

5. Poți să vorbești despre motivații și realizări la locurile de muncă unde ai lucrat înainte sau, dacă ai avut doar colaborări pe perioada studenției, poți da exemple de proiecte pe care ai lucrat, de responsabilități pe care ți le-ai asumat și de rezultate pe care le-ai avut. Pe angajator îl interesează foarte mult să înțeleagă ce avantaje îi poți aduce în organizație și de ce profilul tău ar fi mai potrivit pentru postul vacant decât al altora cu experiență similară.

6. Poți să argumentezi (dacă este cazul) de ce, chiar dacă nu întrunești toate cerințele de experiență sau competență din anunț, poți face față responsabilităților postului.

7. Ai pregătit un set de întrebări despre poziția vacantă și despre cultura organizațională pe care le poți pune evaluatorului la sfârșitul interviului.

8. Poți discuta deschis despre un nivel de așteptări salariale, având în vedere informațiile din piață (și pentru asta trebuie să te interesezi din vreme care este marja salarială pentru acest gen de poziții). Dacă nu ai acest gen de informații, nu cădea în capcana jocului de putere refuzând să dai un răspuns la această întrebare. Sigur există un nivel la care te poți raporta și pe care să îl poți menționa ca salariu orientativ.

9. Nu ai răspunsuri gata pregătite pentru întrebări standard. Te poți antrena pentru interviu, dar evită să înveți răspunsuri pe dinafară. Poate chiar nimerești peste un evaluator experimentat care nu folosește întrebările clasice sau, chiar dacă le folosește, așteaptă altceva decât „locurile comune” uzate din cauza utilizării excesive și lipsite de fond.

10. Vei avea o prezență naturală și nu vei încerca să pari ceea ce nu ești. Regula de bază pentru aspect trebuie să fie decența iar pentru atitudine… deschiderea și interesul.

Mult succes!

Comentarii (1)
  1. omuletii spune:

    Cred că orice candidat așteaptă feedback în urma unui interviu pe care nu l-a trecut și cred că situația în care recrutorii fac sugestii cu privire la ce ar putea îmbunătâți candidatul este ideală, în practică foarte, foarte rar întâlnită.
    O persoană selectată pentru interviu și care nu primește feedback este îndreptățită să fie nemulțumintă.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter