Secțiune susținută de

Cum poți verifica dacă ți se potrivește o anumită carieră?

Portal HR \ Actual \ Cum poți verifica dacă ți se potrivește o anumită carieră?

Articol de Restart Camp

Perioada pandemiei a creat noi priorități în materie de job și de orientare profesională, așa că mulți dintre noi ne-am găsit în situația în care tot ceea ce cunoșteam atât la locul de muncă, cât și despre cariera noastră profesională, nu mai era valabil. A trebuit să ne regăsim locul în societate și să inventam alte modalități de raportare la jobul nostru sau la cum să lucrăm.

Așa am ajuns și eu în situația de a îmi schimba locul de muncă pentru că nimic nu se mai potrivea cu ce știam înainte. Însă angajatorii îmi cereau experiență în domeniile pe care le vizam, iar eu doar atinsesem puțin suprafața acestora. Mi-a fost greu să mă reintegrez în noua piață, nu reușeam să îmi găsesc un loc de muncă unde să pot să-mi exersez abilitățile pentru că toți îmi cereau experiență demonstrată. Îmi trebuia în primul rând dovada pe hârtie, iar mai apoi să am posibilitatea de a le demonstra capacitățile mele profesionale.

Cred că mulți dintre voi v-ați regăsit în această situație și nu știați în ce direcție să o luați. Așa am aflat de Programul Restart Camp de pe un cont de social media. Am aproape un an de când fac practică în program și am învățat foarte multe lucruri pe care, apoi, le-am pus în practică la job. În tot acest timp, am învățat să am încredere în mine, să mă poziționez efficient la un interviu și să obțin un job. Practic, în Restart Camp am realizat că nu înveți doar partea de expertiză, să lucrezi profesionist în Social Media/ Marketing/ Web Design sau alte profesii, ci și să te dezvolți în plan personal. Înveți să ai încredere în tine, în echipa pe care o ai alături, ești confortabil cu faptul că înveți în fiecare zi lucruri noi, iar dacă mai greșești ești ajutat să folosești acea greșeală ca să înveți într-un mod constructiv. Ești practic invitat să greșești cât mai mult la început, pentru a putea să înveți accelerat.

Personal, chiar am fost în situația în care era să stric o pagină a site-ului la care lucram ca parte a sarcinilor pe care le-am primit, însă am cerut și am primit ajutor într-un timp real, astfel încât lucrurile să fie rezolvate. Dar, cel mai important, mi-a și fost explicat unde am greșit și care era cea mai bună soluție. Sunt foarte putini angajatori care au această cultură organizațională sănătoasă, iar aici înveți exact de ceea ce ai nevoie pentru ca, mai apoi, la jobul pe care îl alegi la absolvirea programului, să știi cum să te poziționezi să fii valoros ca angajat și să primești sprijin și acolo.

Posibilitatea de a încerca din fiecare domeniu câte puțin că să vezi ce ți se potrivește mi se pare cel mai benefic aspect al programului. Este locul unde îți poți da seama dacă un domeniu sau altul îți place, unde lucrezi în mod real în domeniul ales, ai responsabilități reale și poți aprecia după 6 luni ce job ți-ar plăcea cu siguranță și care nu. Știm cu toții că la un job nu ai această posibilitate și, de multe ori, apar frustrări de ambele parti, atât a angajatului, cât și a angajatorului.

Așa cum spuneam mai sus, Restart Camp a fost gândit că un teren de antrenament și testare, cu un conținut complex de trainiguri și experiențe practice, menite să familiarizeze pe oricine cu domenii de actualitate, cerute pe piața muncii. Mai mult, într-o eră a învățării pasive, cu cursuri video înregistrate sau live, dar în care nu poți interacționa prea mult cu cei de la care vrei să preiei cunoștințe, Restart Camp aduce metode de învățare cu adevărat interactive, alături de mentori cu experiență care profesează zi de zi ceea ce predau și cu care oricine poate învăța mai departe prin practică reală, nesimulată, de acasă, în timpul liber.

În Restart Camp oricine poate să învețe o nouă meserie digitală, conformă cu actualitatea pieței muncii, în doar 6 luni, prin:

  • 6 ore de sesiuni de training pentru bazele domeniului în care dorești o carieră
  • 6 luni de practică asistată în task-uri reale, nesimulate, astfel încât să îți poți crea un portofoliu real de proiecte la care ai lucrat, remote, după program sau în timpul tău liber.
  • 5 zile pe săptămână mentori cu experiență la dispoziția ta, pe tot parcursul celor 6 luni ale programului
  • îți adaugi în CV, imediat ce intri în program, o experiență reală, obținută în proiecte reale, alături de profesioniști cu experiență
  • o scrisoare ca dovadă a perioadei de profesare primită la sfârșitul programului

Dacă acest tip de program este ceea ce căutai de mult, te aștept și pe tine să te înscrii, să primești și tu ajutor să îți atingi visul în următoarele 6 luni!

Data articol: martie 15, 2023

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam