Secțiune susținută de

Cum să colaborezi mai bine cu un consilier de carieră

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum să colaborezi mai bine cu un consilier de carieră

Zi de zi discutăm cu profesioniști aflați în diverse momente ale carierei. Adesea, subiectul discuțiilor nu este legat de un job concret, ci mai degrabă de nevoia lor de a se cunoaște mai bine din punctul de vedere al potențialului profesional, de a găsi un echilibru mai eficient între muncă și familie, de a depăși un moment de criză profesională sau, pur și simplu, de a înțelege unde se poziționează vizavi de ceilalți specialiști din domeniul lor din piață.

Prin simplul fapt că au venit să discute cu un consilier de carieră, înseamnă că au câștigat ceva, au conștientizat că au nevoie de un ajutor, de o „cutie de rezonanță” prin intermediul căreia să poată lua decizii mai inspirate și cu „bătaie” lungă pentru carieră și viață. Dar acest past nu este suficient. O ușă se poate deschide și apoi închide, iar dincolo de decizia de a apela la serviciile de consiliere în carieră, o mare parte din succesul unui astfel de proces de consiliere este dat de atitudinea (și consecvența) celui consiliat pe tot parcursul procesului.

Sunt cel puțin 4 aspecte la care ne putem gândi și care asigură un schimb eficient de informații în timpul discuțiilor și activităților de consiliere:

1. Miza pe sinceritate și deschidere

Un consilier de carieră poate să ajute dar doar dacă te lași ajutat. Dacă simplul motiv pentru care ai venit la o întâlnire este că te-ai gândit „să încerci și asta” să vezi cum este și nu ești dispus să pui toate cărțile pe masă și să accepți feedback-ul și sugestiile, e mai bine să faci calea întoarsă.

2. Perseverența

Cu o rândunică nu se face primăvară. 🙂 Nici cu o simplă discuție de consiliere în carieră nu se va schimba ceva fundamental în peisajul tău profesional. E nevoie de răbdare și de muncă.

3. Nivelul realist de așteptări

Niciun proces de consiliere în carieră nu va da rezultate imediat. Toate soluțiile posibile discutate și toate instrumentele pe care le dobândești trebuie testate și verificate pentru a înțelege ce funcționează mai bine în ceea ce te privește.

și nu în ultimul rând…

4.Obiectivul principal al consilierii în carieră nu este găsirea unui job

Dacă vrei doar un job și nimic altceva, nu ai nevoie de consiliere în carieră ci de un proiect de recrutare.

Descoperă și alte modalități prin care poți colabora mai bine cu un consilier în carieră citind articolul 3 Ways to Get the Most Out of Working With a Career Counselor.

Data articol: iunie 10, 2014

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam