Sunt destul de frecvente situaţiile când limbajul departamentului de resurse umane pare să fie asociat unui cod greu de descifrat prin folosirea unor expresii de lemn, întrebări fără sens sau a anumitor comportamente atipice, în special din perspectiva candidaţilor care iau parte la procesele de recrutare şi selecţie de personal. Pentru că nu înţeleg cu exactitate descrierea unui job sau motivele reale pentru care au fost respinşi pentru o poziţie vacantă, candidaţii nu sunt mereu pe aceeaşi frecvenţă cu recruiterii sau persoanele din zona HR-ului.
Dacă într-un articol anterior vorbeam despre situaţiile (amuzante) cu care se pot confrunta managerii de HR la un interviu de angajare şi cum pot citi printre rânduri adevăratele gânduri sau intenţii ale candidaţilor, continuăm seria momentelor amuzante din zona HR înainte de weekend prin descifrarea şi înţelegerea modului în care funcţionează regulile şi codul departamentului de resurse umane.
Ce înseamnă, deci…
Salariu competitiv = Nici companiile concurente nu plătesc mai mult
Alătură-te companiei noastre care se dezvoltă rapid = Nu avem timp să investim în training pentru tine
Mediu de lucru relaxant = Vei sta la birou până târziu în cele mai multe cazuri, aşa că ar fi bine să te obișnuiești cu acest aspect.
Abilitatea de a lucra cu termene limită = Primele tale proiecte şi-au depăşit de mult termenul de predare.
(Câteva) ore suplimentare sunt necesare = Am menționat faptul că vei sta la birou destul de des până seara târziu? Şi cel mai adesea în weekend.
Responsabilităţile vor fi variate = Oricine o poate face pe şeful cu tine din când în când.
Preocupat de cariera profesională = Aplicantele de sex feminin nu trebuie să aibă copii (sau să se gândească să facă).
Aplicaţi direct (în persoană) = Dacă eşti bătrân, gras sau urât, poziţia pentru care ai aplicat a fost deja ocupată.
Căutăm candidaţi cu o experienţă vastă şi variată = Datorită fuziunilor din ultima vreme, vei înlocui trei persoane.
Abilitatea de a rezolva problemele este o cerinţă obligatorie = Vei avea toate responsabilităţile celui mai înalt nivel de management, fără vreo formă de plată, titlu (poziţie) sau respect.
Pentru a afla cum se „sparg” și alte coduri din limbajul departamentului de HR, vă invit să citiți tot articolul Cracking the Human Resource Code.
Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]
DetaliiCustomer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]
Detalii91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]
DetaliiIndependenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]
Detalii