Cu toții știm cât de importantă este prima impresie, dar dincolo de ceea ce putem face ca să ne asigurăm că pornim cu dreptul într-un interviu, cel puțin la fel de importantă ni se pare atitudinea pe parcursul discuției cu cel care poate decide dacă vom fi luați în considerare pentru poziția vacantă.
Din experiența noastră ca evaluatori, ne ajută să obținem informații utile în procesul de evaluare și fac o impresie bună candidații care:
1. Oferă răspunsuri la întrebările noastre și nu la ceea ce consideră ei că este important.
2. S-au documentat despre poziția vacantă și (dacă au această informație) despre compania care recrutează și au întrebări pertinente despre acestea.
3. Sunt vizibil interesați să ofere informații de calitate și nu se plictisesc să reia anumite aspecte care nu sunt clare în CV.
4. Evită afirmațiile generale de genul: „sunt un membru bun în echjpă”, „muncesc din greu” și dau exemple concrete pentru a dovedi calități sau competențe pe care le consideră esențiale pentru succesul lor.
Evident, lista poate continua. Pentru și mai multe idei despre cum puteți relaționa mai bine cu evaluatorul în timpul interviului, citiți și articolul 3 Ways to Instantly Connect With Your Interviewer.
Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]
DetaliiArticol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]
DetaliiUn lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]
DetaliiCum ne pregătim pentru joburile viitorului – fie că suntem lideri de organizații, oameni de HR, angajați sau viitori candidați? Care sunt skill-urile pe care vom fi nevoiți să le avem în viitor, pentru a rămâne relevanți pe piața forței de muncă și care este rolul organizațiilor în reskilling și upskilling? Cum vor transforma inteligența […]
Detalii