Secțiune susținută de

Cum să relaționezi mai bine cu intervievatorul

Portal HR \ Opinia consultantului \ Cum să relaționezi mai bine cu intervievatorul

Cu toții știm cât de importantă este prima impresie, dar dincolo de ceea ce putem face ca să ne asigurăm că pornim cu dreptul într-un interviu, cel puțin la fel de importantă ni se pare atitudinea pe parcursul discuției cu cel care poate decide dacă vom fi luați în considerare pentru poziția vacantă.

Din experiența noastră ca evaluatori, ne ajută să obținem informații utile în procesul de evaluare și fac o impresie bună candidații care:

1. Oferă răspunsuri la întrebările noastre și nu la ceea ce consideră ei că este important.

2. S-au documentat despre poziția vacantă și (dacă au această informație) despre compania care recrutează și au întrebări pertinente despre acestea.

3. Sunt vizibil interesați să ofere informații de calitate și nu se plictisesc să reia anumite aspecte care nu sunt clare în CV.

4. Evită afirmațiile generale de genul: „sunt un membru bun în echjpă”, „muncesc din greu” și dau exemple concrete pentru a dovedi calități sau competențe pe care le consideră esențiale pentru succesul lor.

Evident, lista poate continua. Pentru și mai multe idei despre cum puteți relaționa mai bine cu evaluatorul în timpul interviului, citiți și articolul 3 Ways to Instantly Connect With Your Interviewer.

Data articol: iunie 20, 2014

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam