Hot Now

Cum să-ţi dezvolţi abilităţile dacă nu ai experienţă profesională

16 08 2013, Career Advisor , Comenteaza, 3.378 afisari

Primul obstacol pe care-l întâmpină absolvenţii de facultate în căutarea primului job este, fără îndoială, lipsa experienţei concrete. Deși problema (și cercul vicios pe care îl favorizează: nu ai experiență – nu găsești job, nu găsești job – nu ai experiență) nu este una nouă, în condițiile pieței muncii de azi ea pare să devină din ce în ce mai mult un motiv de fustrare majoră. Acesta este unul din motivele pentru care se vorbește din ce în ce mai des despre absolvenți ca despre o „generație pierdută„.

În lipsa experienței necesare pentru găsirea unui job, soluția nu este, în opinia noastră, „încremenirea în proiect”. Am mai vorbit, de altfel, despre metode de dezvoltare a abilităților, ideea de bază fiind aceea că, în fața angajatorului, experiența practică va avea întotdeauna mai multă greutate decât un dosar de diplome (acestea, rămânănd, în această ecuație, necesare dar nu suficiente).

Având în vedere numărul tinerilor aflați în clipa de față fără un loc de muncă, ne-am gândit să vă recomandăm un articol de pe Recruiter.com ce aduce în discuție utilitatea dezvoltării anumitor competențe/abilități necesare pentru a avea succes în găsirea unui job.

Procesele de recrutare vor avea întotdeauna în vedere identificarea unor candidați cu un anumit set de abilități și cu un profil de motivație și valori care să rezoneze cu cultura organizațională. În ceea ce privește abilitățile,  o modalitate simplă de dezvoltare a lor poate fi aceea de a dedica timp ca voluntar în organizații și activități ce implică activități asemănătoare cu joburile la care un candidat își dorește să poată aplica. În esență, experiența voluntariatului poate fi extrem de utilă, deoarece te aduce mai aproape de înțelegerea a ceea ce înseamnă un job compatibil cu interesele proprii, dar mai ales te ajută să descoperi ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă și să lucrezi pentru un obiectiv comun.

În paralel, latura teoretică a jobului poate fi aprofundată prin dezvoltarea abilităților cu ajutorul cursurilor în sistem e-learning. O înțelegere corectă și o utilizare eficientă a jargonului profesional poate constitui un avantaj în interviurile la care participă un absolvent, iar cursurile online care permit o gestionare individuală a procesului de învățare oferă o soluție eficientă în acest caz.

Pentru a descoperi mai multe informații utile despre cât de important este să-ți dezvolți anumite seturi de competențe în absența unei experiențe profesionale concrete, vă invităm să citiți întreg articolul Developing Your Skills Without Work Experience.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter