Hot Now

Cum se creste moralul angajatilor in 7 pasi simpli

04 11 2010, Portal HR , Comenteaza, 4.464 afisari

Dincolo de bani, pozitii ierarhic superioare, autoritate si responsabilitate, autonomie si sens, angajatii mai au nevoie de ceva: un moral bun. Si cu totii o stim, ca mai ales cand vine vorba de serviciu, avem parte si de zile bune dar si de multe (uneori de prea multe) zile in care lucrurile par sa aiba o vointa independenta de orice competenta sau experienta a noastra.

Rutina sarcinilor poate fi adesea epuizanta si consecintele sunt cat se poate de vizibile: lipsa entuziasmului, a comunicarii reale, derularea mecanica a activitatilor, fara implicare si interes etc.

Cum se contrabalanseaza asta? Vestea buna este ca exista cateva metode la indemana, vestea „proasta” este ca trebuie aplicate in fiecare zi.

Iata ce poti face ca manager pentru a creste in fiecare zi moralul celor pe care ii coordonezi:

1. Fi prezent in sensul unei deschideri permanente care este comunicata catre si constientizata de cei din echipa ta. Arata ca iti pasa, ca problemele lor conteaza si ca vrei sa ii ajuti. Depaseste etapa afirmatiilor si implica-te.

2. Indulceste pilulele amare. Nu lasa ca un esec momentan sa afecteze atmosfera. Fii tu primul care face haz de necaz si ajuta-i pe cei din echipa sa regandeasca problema in alti termeni.

3. Promoveaza optimismul ca abordare preferata. Chiar si in situatii dificile (si mai ales in situatii dificile), e important sa ii ajuti pe cei din echipa sa vada partea plina a paharului si sa o ia de la capat.

4. Sarbatoreste realizarile. Nu e vorba aici neaparat de mese intinse si petreceri prelungite, ci de bucuria impartasita a lucrului bine facut si recunoasterea meritelor.

Citeste si restul articolului de pe HR Toolbox: Want Better Employee Morale: Encourage On  The Job Kindness ca sa vezi si restul pasilor de parcurs pentru a creste moralul angajatilor.

Ni se pare foarte interesanta ideea unei culturi a bunatatii intr-un sens cat mai pragmatic. Pe cand un decalog al bunatatii ca parte obligatorie din regulamentul de ordine interioara al organizatiilor?

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter